Repeta dupa mine: Romania este o tara minunata! | Un blog cu și despre...Brașov!

01.08.2011

Repeta dupa mine: Romania este o tara minunata!

Posted By: Oana Raluca Brătilă
To: Members in Let's Do It, Romania!
Repeta dupa mine: Romania este o tara minunata!
Saptamana trecuta am avut ocazia sa iau cina cu o jurnalista din Canada, venita in Romania pentru a descoperi tara noastra si lucrurile frumoase pe care le ascunde. Da, pe care le ascunde, pentru ca ne-am obisnuit sa dam lumii numai ce avem mai rau din noi. Trebuie sa recunoastem, avem prostul obicei de a ne face singuri de ras si de a ne pune singuri bete in roate. Suntem tara in care romanii scriu articole in care declara Bucurestiul ca fiind cea mai urata capitala din Europa. Tara in care toate ziarele se plang de caini vagabonzi, gunoaie si politicieni corupti. Din fericire, peste hotare mai exista oameni care au incredere in Romania. Mai multa incredere decat avem noi in ea. Pentru ca da, dragilor, aceasta este de fapt problema noastra cea mai mare - nu gunoaiele, nu cainii vagabonzi, nu politicienii corupti, ci lipsa increderii in noi insine si in cei din jurul nostru.

Anul trecut eu am cunoscut cel putin 200.000 de oameni in care stiu ca pot sa am incredere. Oameni care la randul lor au avut incredere ca in tara asta mai exista si altii ca ei si ca pe 25 septembrie nu vor fi singurii care vor iesi din casa. Romania nu mai are nevoie de batjocura si de suturi in fund. Aceasta atitudine nu a ajutat niciodata. Dimpotriva, a contribuit la descurajarea oamenilor si la pasirea cu capul in jos. Hai sa o facem altfel! Hai sa aratam ce tara frumoasa avem si ce oameni frumosi traiesc intr-insa. Sa le aratam lor, dar in primul rand sa ne aratam noua!

--

Actiunea de anul trecut a avut fara doar si poate un impact enorm la nivel social, dar oare cum se prezinta situatia, la un an dupa, pe "terenul de joaca"? Vrem sa vedem daca Romania anului 2011 este mai curata, iar in septembrie harta digitala a deseurilor ne va oferi un raspuns. Pentru realizarea ei avem nevoie si anul acesta de ajutorul vostru. Pe site, am dat drumul inscrierilor pentru cartare:

http://www.letsdoitromania.ro/vreau-sa-particip

Speram sa va alaturati echipei intr-un numar cat mai mare, atat prin actiuni individuale, cat si in cadrul evenimentelor ce vor fi ocazional organizate la nivel local. Pe 6 august, de exemplu, va asteptam la cartare pe biciclete in judetul Constanta: http://www.facebook.com/event.php?eid=191926177533327! :)


Nu in ultimul rand, ca de fiecare data, tinem sa le multumim celor care au incredere in acest proiect si ne sunt parteneri in actiune. Cei de la www.ejobs.ro ne sustin cu un mare banner pe site-ul lor, ce speram sa atraga atentia a cat mai multi potentiali angajati si angajatori! :)

--

Sa aveti o saptamana minunata, sa auzim numai de bine si deja traditionalul:
"LET'S DO IT, ROMANIA!"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK