Ajutaţi păsările din Braşov! | Un blog cu și despre...Brașov!

10.02.2012

Ajutaţi păsările din Braşov!


Societatea Ornitologică Română (SOR) – sucursala Braşov, sprijinită de conducerea Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, în cadrul acţiunilor educative şi de conştientizare privind protecţia păsărilor şi a naturii, continuă hrănirea păsărilor sălbatice în câteva puncte din Braşov.
În luna decembrie 2011 s-au montat două hrănitori şi un panou informativ despre păsările care vin la aceste hrănitori, în parcul Facultăţii de Silvicultură – zona Poarta Ecaterina. Hrănitorile sunt alimentate iarna constant, cu seminţe de floarea soarelui, având scopul de a ajuta înaripatele în perioadele critice ale anului.
„Amplasarea hrănitorilor în această zonă are şi un rol educativ – informativ pentru elevi, studenţi şi trecători. Sucursala Braşov a SOR are montate şi alte hrănitori în oraş, atât la sediul organizaţiei, cât şi la domiciliile membrilor acesteia. În viitor se au în vedere colaborări cu grădiniţe şi şcoli din Braşov cu scop educativ, având acest subiect“, a declarat pentru newsbv.ro conf. dr. ing. Dan Ionescu.
Mai multe specii de păsări vizitează hrănitorile: piţigoiul mare, piţigoiul albastru, piţigoiul sur, piţigoiul de brădet, ţicleanul, botgrosul etc.
„Pentru cei care doresc să hrănească păsările în timpul iernii, atragem atenţia că trebuie respectate mai multe reguli de bază, precum: păsările vor fi hrănite cu seminţe de floarea soarelui (neprăjite !) la care se pot adăuga seminţe de cânepă, mei, alte tipuri de hrană specială din comerţ, dar şi slănină nesărată şi neafumată; hrănitorile trebuie amplasate în locuri frecventate de păsări si ferite de pisici; hrănirea se va realiza zilnic în perioada de iarnă: decembrie – martie; se vor curăţa constant. Există numeroase tipuri de hrănitori, unele găsite în comerţ la supermarketuri, altele ce pot fi confecţionate după modele prezentate pe internet. Detalii privind hrănitorile şi hrana păsărilor puteţi găsi consultând siteul organizaţiei  www.sor.ro.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK