Spectacolul de opera "Barbierul din Sevilla" la Opera Brasov | Un blog cu și despre...Brașov!

11.02.2012

Spectacolul de opera "Barbierul din Sevilla" la Opera Brasov



Opera Braşov vă invită la cea mai cunoscută operă buffă din istoria genului "Barbierul din Sevilla" de G. Rossini.

G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian si aduce o adevarata revitalizare a spiritului teatral.Echilibrul dramaturgic,subiecte simple dar scriitura complexa pentru voci, sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului si de usurinta cu care creaza capodopere.

Premiera a fost un fiasco,dar ca multe alte asemenea cazuri in istoria Operei,”Barbierul din Sevilla”,nu numai ca rezista timpului dar ramane si un simbol al operei comice.
Figaro,barbier,doctor,muzician si poet…. iubit de toata Sevilla, priceput cum este la toate,afla ca indraznetul Conte Almaviva este indragostit de tanara,bogata si frumoasa Rosina.. Fata este insa pazita cu strasnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo,care intentioneaza sa se casatoreasca cu ea,pentru a intra in posesia averii sale..Dar Rosina il iubeste pe Conte,care-i canta serenade sub fereastra. Sperantele Contelui se afla in mainile vicleanului Figaro, care ispitit de aurul promis, devine petitorul Rosinei in favoarea Contelui. Figaro reuseste sa impleteasca o adevarata panza de paianjen si folosind nenumarate trucuri si masti,ii uneste in final pe cei doi indragostiti fara sperante,chiar inainte ca Rosina sa devina sotia doctorului Bartolo.

Cu acest subiect comic, o muzică uluitoare, model de concizie şi logică teatrală „Bărbierul din Sevilla”, îşi păstrează neumbrită prospeţimea aproape două secole şi cu siguranţă ...mult după ....

Regia: Carmen Dobrescu
In distributie: Adrian Mărcan (Figaro), Liviu Iftene(debut)-Contele Almaviva), Asineta Răducan (Rosina), Stefan Schuller (Bartolo), Dan Popescu (Basilio), Cristina Roşu (Berta), Marian Reşte (Fiorello), Aurel Aron (notarul).
Participă Corul şi Orchestra Operei Braşov

Din distributii anterioare: Traian Ichim, Cosmin Marcovici, Gabriel Oană, Gabriela Hazarian, Cristian Fieraru, Petre Burcă.

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380
Program:Marti-Vineri, orele10.00-17.00

Data: 11 februarie de la 18:30 
Loc de desfasurare: Opera Brasov
Pret: 20 lei. 10 lei cu reducere

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK