Miting de amploare pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în Piața Sfatului | Un blog cu și despre...Brașov!

17.07.2012

Miting de amploare pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în Piața Sfatului




Miting Piata Sfatului
19.25 Călin Popescu Tăriceanu, fost premier: „Trăim într-o Românie mai coruptă ca niciodată. Băsescu, Boc, Udrea și acoliții lor sunt cei care reprezintă corupția. Corupția merge de jos până sus. La Cluj, fostul premier avea o mână dreaptă, cu care fura, iar acum a ajuns după gratii. Au furat atât până când nici justiția nu a mai putut să închidă ochii. Toată lumea a văzut ce  înseamnă lumea fără corupție după ce a fost dat jos Băsescu. Președintele suspendat ne-a vorbit  despre necesitatea unei justiții independente, dar justiția de astăzi lasă hoții liberi, cum este cazul Blejnar. Curtea Constituțională a ajuns să fie condusă de un președinte care nu a fost o zi judecător, până a fst numit pe post de Băsescu. Cum poate fi justiția independentă atunci când Băsescu o politizează și controlează toți judecătorii? Azi în Romania sunt un milion de șomeri față de 2008. Tinerii astăzi nu au nicio speranță ca atunci când vor termina facultatea își vor găsi un loc de muncă. În 2008 Băsescu a promis că va majora salariile cu 50%. Va întreb,  și-a ținut Băsescu promisiunea? Astăzi românii au înțeles toate minciunile și promisiunile pe care le spune Băsescu ca să-și salveze funcția. Acesta trebuie sancționat. Spuneti „Da!“ la referendum, spuneti Da pentru un viitor mai bun. Votați Da pentru o Românie cinstită, curată. Pentru un viitor așa cum vi-l doriți. România trebuie să revină la normalitate, să trăiți în libertate. Da pentru o Românie curată, Da pentru un viitor adevărat, Da pentru demiterea președintelui“.
19.15 Maria Câmpeanu, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Haideți să ne aducem aminte de lucrurile care  s-au întâmplat în țară. De tăieri de pensii, de salarii, de indemnizații pentru copii. Hai sa ne aducem aminte ca un milion de locuri de munca au fost desfiintate, copiii noștri au ajunsi someri, bătrânii nu au cum să-și ducă traiul de zi cu zi, pensiile le-au fost tăiate și nu au mai fost mărite. L-ați auyit pe Traian Băsescu acum două zile? Că el încă o dată va tăia salariile și pensiile. As vrea sa nu uitati ca din prima zi de guvernare, guvernul Ponta s-a tinut de promisiune si a reparat tot ce a stricat Boc. Am dat inapoi banii de salarii si de pensii. Ați uitat ce-a spus Băsescu? Ne-a ciuruit! Așa a făcut! Ați uitat ce a spus Mihai Răzvan Ungureanu: Că suntem puturoși că nu dăm zăpada, deși depășea casa! Că Baconschi ne-a făcut mahalagii sau că senatorul PDL Iulian Urban ne-a făcut viermi? Apoi, Băsescu a aprins flacăra așa-zisă a democrației. Focul știți ce reprezintă? Iadul, Traian Băsescu este iadul pentru România. Vă rog un singur lucru: veniți la Vot și votați Da!“
18.50 În Piața Sfatului a ajuns Călin Popescu Tăriceanu.
18.20 Organizatorii mitingului mizează pe prezența a 9.000 de participanți, iar acum sunt aproximativ 5.000. Lumea sosește în continuare în Piața Sfatului. „Vreau o ţară ca o afară!“ este motto-ul mitingului.
90 de jandarmi sunt în zonă, pentru asigurarea liniștii și a preveni orice incident.
Miting Piata  Sfatului

18.05  Deja s-au adunat peste 2.000 de oameni în Piața Sfatului. Imagini live din Piața Sfatului, AICI
17.50 Aproximativ 1.500 de persoane sunt la această oră în Piața Sfatului. La eveniment nu mai vine președintele interimar Crina Antonescu. Va fi prezent, în schimb, fostul prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu.
17.35 Lumea începe să se adune în Piașa Sfatului.
7.00 Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, a anunţat că Uniunea Social Liberală a luat toate măsurile pentru ca referendumul din 29 iulie să fie un succes, respectiv va preşedintele Traian Băsescu să fie demis din funcţie. În acest sens, marţi, de la ora 18.00, se va organiza un miting de amploare la Braşov, cel mai probabil în Piaţa Sfatului, la care sunt invitaţi să participe toţi braşovenii care sunt nemulţumiţi de măsurile luate de preşedintele ţării. Organizatorii nu au stabilit, deocamdată, ora la care se va desfăşura mitingul. „Dorinţa noastră este ca la vot să vină cât mai mulţi alegători cu drept de vot, astfel ca să nu mai existe niciun dubiu asupra demiterii. Preşedintele spunea că nu îşi apără scaunul, ceea ce este foarte adevărat. Apără interesele celor de lângă el, care împiedică orice activitate a Guvernului în momentul de faţă“, a apreciat Niţă.
Totodată, membrii USL vor merge în această campanie electorală prin tot judeţul pentru a le expune oamenilor motivele pentru care ar trebui demis preşedintele Băsescu. „Dacă preşedintele va rămâne în continuare în funcţie, vom trăi aceleaşi scandaluri de până acum, iar instituţiile statului vor continua să fie folosite pentru a elimina diverse persoane incomode pentru apropiaţii peşedintelui“, este de părere Niţă.


După miting, vor concerta Conect-R, Antonia, Ducu Bertzi, Vunk și DJ Poject.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK