Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism (CPNT) | Un blog cu și despre...Brașov!

04.10.2012

Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism (CPNT)

sigla CPNT


Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism (CPNT) este o organizaţie nonguvernamentală care acţionează în sprijinul protejării mediului şi practicării turismului ecologic.
Înfiinţat în anul 1973, C.P.N.T. este format actualmente din aproximativ 100 de voluntari, majoritatea studenţi, care, pe lângă participarea la numeroase acţiuni cu specific montan(tabere, competiţii), sunt receptivi şi se implică activ în acţiunile clubului.
Majoritatea proiectelor derulate de C.P.N.T. se focalizează pe promovarea participării publice în activităţile asociaţiei noastre şi a accesului liber la informaţiile de mediu, precum şi pe încurajarea şi promovarea planurilor de dezvoltare locală durabilă.
Cele mai recente activităţi ale organizaţiei s-au axat în principal pe campanii de educaţia eco-civică a populaţiei. În paralel ne-am ocupat de amenajarea traseelor turistice din Judeţul Braşov şi de organizarea cursurilor cu specific montan.

MISIUNEA ASOCIAŢIEI

Atragerea, informarea şi implicarea tinerilor în activităţi care presupun diminuarea degradării mediului.
Atragerea, informarea şi implicarea tinerilor în activităţi montane.
STATUTUL
Documentul juridic pe baza caruia functioneaza organizatia poate fi descarcat de aici.
PRINCIPII
Organizaţie locală, independentă, multiculturală şi fără apartenenţă politică;
Evaluarea în mod critic a tuturor acţiunilor; 
Stabilirea dialogului şi evitarea confruntărilor inutile; 
Implicarea comunităţilor locale în planificarea şi realizarea programelor în teren, cu respectarea atât a nevoilor culturale cat şi economice; 
Realizarea de parteneriate cu alte organizaţii şi comunităţi locale în vederea creşterii eficienţei asociaţiei;
Derularea operaţiunilor eficient din punct de vedere financiar şi utilizarea fondurilor primite de la finanţatori şi sponsori într-o manieră transparentă.
OBIECTIVE
Atragerea şi implicarea grupului ţintă al organizaţiei(în special studenţi din anii I si II, elevi de liceu);
Informarea grupului ţintă şi a comunităţii cu privire la problemele de mediu ale judeţului;
Proiecte de igienizare şi refacere a traseelor turistice din zonă;
Cursuri teoretice şi practice de instruire şi formare a membrilor;
Competiţii cu caracter montan la nivel naţional;
Colaborarea cu autorităţile locale la identificarea şi rezolvarea problemelor stringente de mediu existente la nivel local.

Ce este 2%?
Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.
Sprijina Clubul pentru Protectia Naturii si Turism !
Datorita prevederii din Legea nr. 571/2003, Codul Fiscal (Capitolul X art. 90), incepand cu anul 2005 si in Romania contribuabilii - persoane fizice au dreptul sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este o prevedere prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intamplã cu o parte (2%) din impozitul datorat.
De ce sa folositi aceasta oportunitate?
a. Nu va costa nimic !
b. Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public
c. Astfel va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea Dvs.
Ce trebuie sa fac ?
1. Daca doresti sa directionezi 2% din impozitul datorat de tine, Clubului pentru Protectia Naturii si Turism, va trebui sa completezi Declaratia de venit global. Daca te numeri printre cei carora angajatorul le completeaza fisa fiscala si nu ai mai completat declaratia de venit global nu te ingrijora, este o simpla formalitate.
2. Poti obtine declaratia de venit global de la administratia financiara, o poti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice, completeaza Capitolul A. Date de identificare ale contribuabilului (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc.)
Completeaza capitolul H. Punctul 2. Sponsorizare entitate nonprofit dupa cum urmeaza:

Denumirea organizatiei: Club de Protectia Naturii si Turism
Cod fiscal: 8440864
Cod bancar (IBAN): RO65 CECE BV01 37RO N014 1979
Sau o poti descarca de aici:
Forumular F200: Download!

Formular F230 (cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual): Download!
Nu-ti fa probleme daca nu cunosti suma corespunzatoare a 2% din impozitul datorat. Aceasta va fi calculata de catre organele fiscale. Poti lasa casuta necompletata. Daca veniturile tale provin de la un singur angajator care va completeaza fisa fiscala de tip 1 (FF1) asta este tot ce trebuie sa completezi in declaratia de venit global. Ignora celelalte capitole. Nu va dura mai mult de 5 minute!

3. Trimite prin posta declaratia de venit global administratiei financiare de care apartii sau depune-o personal. Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK