Libris va deschide cel mai mare depozit de carte din ţară la Braşov | Un blog cu și despre...Brașov!

01.03.2013

Libris va deschide cel mai mare depozit de carte din ţară la Braşov

Libris
Firma a investit 100.000 de euro într-un spaţiu în care va putea depozita peste două milioane de cărţi
Compania de retail şi distribuţie de carte Libris Braşov a investit 100.000 de euro în cel mai mare depozit de carte din România. Acesta va fi deschis în Braşov şi se întinde pe o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, urmând a fi inaugurat la începutul lunii aprilie. Depozitul va fi dotat cu toată logistica – depozitare, aprovizionare, call-center, marketing etc.
„Momentan lucrăm cu un stoc de 25.000 de titluri – 300.000 de cărţi. Capacitatea viitorului depozit va fi de şase – şapte ori mai mare”, a spus Laura Ţeposu, director de dezvoltare al companiei. Acest lucru ar însemna că viitorul depozit va avea o capacitate de stocare de peste două milioane de cărţi.
„Stocul mult mai mare de carte şi organizarea fluxului ne va creşte cu mult capacitatea de livrare. Noul depozit este o necesitate impusă de numărul tot mai mare de comenzi online şi o premisă pentru dezvoltare. Vom avea cea mai mare diversitate – peste 35.000 de titluri pe stoc, disponibile în 24 de ore. La ora actuală nu există în ţară un depozit de carte cu o asemenea varietate de cărţi pe stoc”, a mai explicat sursa citată. Noul depozit va genera aproximativ 15 – 20 de locuri de muncă, peste cei 36 de angajaţi actuali.

Românii citesc
„Dovada că românii mai citesc este că în Braşov se va deschide un depozit de o asemenea amploare care va livra cărţi în toată ţara, dar şi în străinătate”, a spus Laura Ţeposu, precizând că 5% din comenzile de pe site-ul companiei – libris.ro – sunt venite din afara ţării.
„În ultimii 4 ani a crescut foarte mult comerţul online de carte şi comerţul online în general.Vânzarea de carte în librăriile firmei noastre a stagnat, dar nu a scăzut, ceea ce este totuşi un lucru bun având în vedere scăderea puterii de cumpărare a populaţiei”, a mai precizat sursa citată. .

Vor să crească afacerile cu 50%
Compania Libris Braşov, care furnizează cărţi şi pentru magazinul online eMag, mizează pe o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro anul acesta, în creştere cu 50% faţă de 2012. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste două milioane de euro, în jur de 70% din business fiind generat de vânzările online. Compania are două librării în Braşov.
Distribuitorul de carte a început să dezvolte canalul de vânzare pe internet în mai 2009, iar în prezent pe Libris.ro sunt listate aproape 165.000 de titluri. Dintre acestea, în jur de 25.000 de cărţi sunt în limba română, pe stoc, iar restul sunt titluri în limba engleză, cu livrare în 15 zile. Comanda medie pe Libris.ro a fost anul trecut de circa 90-100 de lei.
Un pas important pentru dezvoltarea companiei pe online a fost făcut în 2011, de când Libris furnizează cărţile pentru eMag, cel mai mare retailer pe internet de pe piaţa locală. „Parteneriatul cu eMag a avut o contribuţie semnificativă în evoluţia firmei Libris, atât ca cifră de afaceri, cât şi prin ridicarea standardelor serviciilor care s-au reflectat automat şi în creşterea Libris.ro”, explică Ţeposu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK