Scheiul, legat de Drumul Poienii | Un blog cu și despre...Brașov!

19.03.2014

Scheiul, legat de Drumul Poienii


Brașovenii vor ajunge mai ușor din Schei pe Drumul Poienii. Cele două străzi care scurtează cu câțiva kilometri traseul sunt deja circulabile. Edilii analizează în prezent  stabilirea sensurilor unice, pentru coborârea din Dealul Spirii către zonă Scheiului și urcarea pe stradă Gustav Kollar, sau invers. Cele două rute vor evită aglomerarea Drumului Poienii și vor asigură o cale facilă de acces din centrul istoric al Brașovului
 Hotelurile și dezvoltările imobiliare din împrejurimi s-au numărat printre motivele pentru care municipalitatea a hotărât amenajarea celor două străzi. Inițiativa este considerată o soluție foarte bună pentru a evita aglomerarea Drumului Poienii, în cazul unor incidente în trafic, spune Miklos Gantz city managerul Brașovului.
 Încă de anul trecut, edilii au demarat amenajarea unor artere de circulație care să facă  o legătură directă între cartierul Schei și Drumul de Poiană, astfel încât să se evite traficul în zona centrală. Lucrările la cele două străzi sunt la final; fiecare dintre ele are o lățime de 4,5 metri, iar pe traseu au fost amplasate platforme de încrucișare și porțiuni mai late de drum, pentru a permite circulația în ambele sensuri. Autoturismele au început deja să circule pe Dealul Spirii, iar pe Gustav Kollar, deși este lucrările sunt la nivelul pavajului din piatră, mașinile pot trece cu ușurință.
 Reamenajarea celor două străzi a fost finanțată din bugetul de reparații și întreținere a străzilor din Brașov.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK