5 mituri si legende – adevarat sau fals? | Un blog cu și despre...Brașov!

11.10.2014

5 mituri si legende – adevarat sau fals?



Descopera 5 mituri si legende. Exista doi fulgi de zapada la fel? Soarele se roteste? Este adevarat sau fals ca statul prea aproape de TV iti poate cauza probleme …

1. Mituri si legende – Nu exista doi fulgi de zapada la fel.


Mituri si legende - fulgi de zapada

Acesta legenda este adevarata doar pe jumatate si se bazeaza pe definitia fulgului de zapada. Fulgii mari traditionali – cum ar fi cei ce sunt produsi de oameni sunt intr-adevar intotdeauna diferiti unii fata de ceilalti avand structura uluitor de complexa. Cu toate acestea cristalele de zapada din care sunt formati fulgii de zapada sunt vizibile doar cu ajutorul microscoapelor optice foarte puternice avand forma prismelor hexagonale lucru ce nu ofera o varietate asa mare incat doi fulgi de zapada sa nu fie asemanatori.

Fals

2. Mituri si legende – Soarele nu se roteste.


Mituri si legende - soarele nu se roteste

Soarelui ii trebuie aproximativ 27 de zile pentru a face o rotatie completa in jurul propriului ecuator si cu patru zile mai putin la polii acestuia .

Fals

3. Mituri si legende – Pestisorii aurii au o memorie de trei secunde.


Mituri si legende - pestisorul auriu

Aceasta legenda este falsa si a fost demonstrata in multe teste de memorie de cercetatori din toata lumea.

Fals

4. Mituri si legende – Daca stai prea aproape de TV poti avea probleme de vedere.


Mituri si legende - prea aproape de televizon

Aceasta legenda a aparut in anii ’60, cand Compania General Electric a recunoscut ca exista o eroare in procesul de fabricare al televizoarelor si acestea emiteau raze x in exces ce puteau fi daunatoare vederii daca stateai prea aproape de televizor.

Televizoarele moderne nu emit o asemenea radiatie. Nu iti pui in pericol vederea mai mult ca atunci cand citesti pe lumina slaba. Singurele probleme ar fi oboseala ochilor ca stai concentrat in acelasi punct pentru un timp indelungat, dar aceasta nu este permanenta.

Fals

5. Mituri si legende – Pentru a scrie in spatiu NASA a facut un pix de 1 miliard de dolari in timp ce Rusia a folosit un creion.


Mituri si legende - pix NASA gravitatie 0

Alan Fisher a cercetat si a inventat un pix ce poate scrie in conditii de gravitatie zero independent de NASA. Acum, acea inventie este folosita atat de USA cat si de Rusia .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK