ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU II | Un blog cu și despre...Brașov!

10.10.2011

ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU II


B. Poiana Brasov – Poiana Drester – cabana Postavarul

            Traseul, marcat cu banda galbena, reprezinta un sector al unui  traseu mai lung, cunoscut sub numele de Drumul Galben (Brasov- Pietrele lui Solomon - Poiana Nisipului - Poiana Drester - Cabana Postavarul) si se parcurge in doua ore si jumatate - trei ore.
            Pornim de la restaurantul Poiana Ursului si in prima parte urmarim traseul marcat cu triunghi albastru. Dupa circa 20 de minute ajungem in apropierea unei cariere de calcar, pe care o depasim si intr-o poienita, intalnim un stalp indicator care marcheaza intersectia cu Drumul Galben. In continuare, urmarim traseul marcat cu banda galbena (traseul marcat cu triunghi albastru coboara spre Brasov). Urcand in lungul unei valcele ajungem (dupa 30-45 minute de la cariera) in Poiana Drester, loc unde intalnim un traseu marcat cu punct albastru care conduce spre Pestera de Lapte.
            Din Poiana Drester, urcam prin padurea de molid si ajungem in culmea Crucurului,strabatuta de un traseu marcat cu banda albastra (Drumul Albastru: Brasov – saua Timpei – poiana Stechil – Crucurul Mare – Poiana Ruia – cabana Postavarul). Dupa circa 15 minute de la intrarea in acest sector comun intalnim un indicator, de unde se desprinde, spre stanga, un traseu marcat cu cruce albastra, care coboara la Timisul de Jos prin Lamba Mare. De aici traseul nostru se continua, in comun cu traseul marcat cu banda albastra prin marginea Poienii Ruia, pana la cabana Postavarul. De la cabana se poate continua traseul spre Poiana Trei Fetite (1620 m altitudine) urmand poteca marcata cu banda galbena cale de 30 de minute. Pe parcursul acestui drum ajungem in numai 10 minute pe culmea situate intre Valea Seaca si Valea Mare, de unde se deschide o priveliste de neuitat: spre sud-vest zarim statiunea Piriul Rece si abruptul de nord al Bucegilor, avand in prim plan culmea Bucsoiului; spre vest, dincolo de “golful Zarmestilor” se inalta silueta zvelta a Pietrei Craiului si Muntii Poiana Marului cu plaiuri intinse.
            De la cabana Postavarul, excursia se poate continua spre varful Cristianul Mare sau se poate cobori in Poiana Brasov. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK