Cinema Patria, transformat într-un an în Filarmonică | Un blog cu și despre...Brașov!

12.12.2011

Cinema Patria, transformat într-un an în Filarmonică

Cinema Patria
Constructorul promite că anul viitor, Filarmonica Braşov va susţine concertul de Crăciun în noul sediu.

   Din data de 05.12.2011 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare, modernizare şi extindere a clădirii în care a funcţionat cinematograful Patria. Aici va fi creat un centru multicultural, dar în primul rând aici va avea un sediu, pentru prima oară în istoria sa, Filarmonica Braşov. Fondurile necesare realizării acestei investiţii se ridică la valoarea de 10,9 milioane de lei, din care 7 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 1,54 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar 177.281 de lei reprezintă contribuţia locală.
Firma care a câştigat licitaţia pentru executarea acestei lucrări este Scorillo Intercom, valoarea contractului fiind de 6,49 milioane de lei la care se adaugă TVA. „Am aplicat pentru această finanţare deoarece Filarmonica Braşov avea nevoie de un spaţiu adecvat. Acum se fac repetiţii şi se prezintă spectacole în spaţii închiriate, pentru care plătim o groază de bani. 7.000 de lei plătim săptămânal pentru închirierea Centrului Militar sau a Centrului Cultural Reduta. Cu aceşti bani putem plăti alte lucruri pentru Filarmonică”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.
Cu toate că termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni, conducerea acestei firme spune că este posibil ca anul viitor, în această perioadă, să poată fi deschis acest spaţiu, iar de Crăciun Filarmonica Braşov să susţină primul său concert în noul sediu.

Clădirea va fi transformată complet
Clădirea în care a funcţionat ani de-a rândul cinematograful Patria este închisă din anul 2004. De atunci nu s-a mai făcut nimic, clădirea degradându-se foarte mult. În această iarnă se va lucra la interiorul clădirii, iar în primăvară lucrările vor efectuate pe exterior. „Vom extinde actualul spaţiu pentru a realiza un complex cultural, cu mai multe activităţi. Dar principala va fi destinată Filarmonicii Braşov”, a mai spus George Scripcaru. Sala de spectacole va avea 483 de locuri, iar scena va avea 185 mp, pe care vor încăpea 100 de artişti. În acest centru va mai fi amenajată şi o sală de audiţii de 53 de locuri, în care se vor face proiecţii de film şi spaţii anexa necesare desfăşurării acivităţii. Actuala clădire va fi extinsă cu trei tronsoane, care vor funcţiona ca un corp comun cu ansamblul şi vor avea spaţii necesare artiştilor, spaţii administrative şi tehnice.

Sursa: www.bzb.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK