In Brasov,Institut Confucius! | Un blog cu și despre...Brașov!

21.03.2012

In Brasov,Institut Confucius!



Universitatea Transilvania din Brasov impreuna cu partenerii chinezi, Comandamentul Institutelor Confucius si Universitatea Jinazhu din Shenyang deschide la Brasov, Institutul Confucius, luni, 26 martie 2012.
„Institutele Confucius sint medii de invatare a limbii chineze, de cunoastere a culturii chineze. Fiind deschis pentru toti brasovenii, Institutul este nu numai o mare realizare a noastra , ca Univeristate, dar si o oportunitate extraordinara pentru toti locuitorii orasului nostru“, spune decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Andrei Bodiu.


La nivel mondial, Institutul Confucius din China are deschise 282 filiale şi 272 de clase Confucius.
În Europa, sunt active 94 de Institute Confucius şi 34 de clase Confucius.

ROMÂNIA

Primul Institut Confucius a fost înfiinţat în România la Sibiu, în anul 2007, an în care oraşul a deţinut titlul de partener al Luxemburgului în proiectul Capitala Culturală Europeană. Institutul a fost inaugurat la Sibiu la data de 18 noiembrie, în cadrul Universităţii “Lucian Blaga”. Partenerul universităţii sibiene este “Beijing Language & Culture University”.
Activitatea Institutului este susţinută financiar de Office of Chinese Language Council International (HANBAN).
Institutul Confucius din cadrul ULBS are ca principală misiune întărirea cooperării în domeniul educaţional între Romania şi China, sprijinirea şi promovarea dezvoltării programelor de învăţare a limbii Chineze şi şi consolidarea înţelegerii reciproce între români şi chinezi.
Potrivit ULBS, Institutul de la Sibiu este condus de prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean în calitate de preşeidinte şi de prof. univ. dr. Cui Xiliang în calitate de vicepreşedinte.

Al doilea institut Confucius din România a fost deschis la Cluj Napoca, în cadrul Universităţii Babes Bolyai, la 25 septembrie 2009. Partenerul UBB este Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie Zhejiang din Hangzhou.
Activitatea Institutului este susţinută financiar de Office of Chinese Language Council International (HANBAN).
Potrivit UBB, Institutul de la Cluj este condus de Song Shaofeng şi Adrian Zoicas-Ienciu în calitate de directori.

La 30 april 2010, la Deva a fost inaugurat Clasa Confucius de învăţare a limbii chineze, în cadrul Liceului de Artă din localitate. Clasa este coordonată de Institutul Confucius din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

19 martie 2011, la Constanţa a fost inaugurat Clasa Confucius de învăţare a limbii chineze, în cadrul Universităţii Ovidius. Clasa este coordonată de Institutul Confucius din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

REPUBLICA MOLDOVA

Institutul Confucius funcţionează în cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Republica Moldova - ULIM, având ca partener Universitatea Normală de Nord-Vest din China. Datele de contact pot fi găsite AICI

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK