Michael Acker-Un brașovean, în finala „Drumului spre celebritate“ | Un blog cu și despre...Brașov!

07.04.2012

Michael Acker-Un brașovean, în finala „Drumului spre celebritate“



Ana Cristina Leonte și Michael Acker


Braşoveanul Michael Acker a câştigat emisiunea-concurs „Drumul spre celebritate”, secţiunea jazz, organizată de Radio România Cultural.

Competiţia s-a desfășurat ieri, la Palatul Mogoşoaia din Bucureşti, cu finaliştii etapei a zecea, cea dedicată formaţiilor de jazz. Duo-ul format din vocalista şi violonista Ana Cristina Leonte şi Michael Acker la chitară bas a obţinut 113 din cele 198 de puncte din partea juriului de specialitate şi a publicului, precizează Radio România Cultural.

Braşoveanul Michael Acker are 23 de ani, iar pînă în anul 2010 a fost membru al trupei de funk „The Others”. Michael Acker s-a născut în anul 1989, a absolvit Liceul Teoretic „Johannes Honterus” (promoţia 2008), a luat lecţii particulare de chitară clasică şi a participat la diverse workshopuri muzicale. Din februarie 2011, Michael Acker este membru al Proiectului “Ballads & Blues”, alături de Mircea Tiberian, Ana-Cristian Leonte, Vlad Popescu. Finala concursului va avea loc în data de 26 mai, cînd se vor confrunta câştigătorii celor zece etape.

Ana Cristina Leonte s-a născut în 1989, este din Suceava, iar în prezent urmează cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Un duo cu deschidere spre cele mai neasteptate sonoritati, Ana Cristina Leonte (voce) si Michael Acker (bass), construiesc un univers de imagini jazz-istice, si nu numai, de natura sa starneasca imaginatia ascultatorului. Construind un program de compozitii proprii precum si alte piese inedite cei doi muzicieni folosesc circuite melodice si polifonice deosebite cu scopul de a evada din cliseu si obisnuit.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK