Din 9 iulie incepe Festivalului de bătut toaca la Victoria | Un blog cu și despre...Brașov!

06.07.2012

Din 9 iulie incepe Festivalului de bătut toaca la Victoria

Cintecul care zideste-2011
Aproximativ 100 de copii din ţară şi străinătate vor participa, în perioada 9 – 11 iulie, la Festivalul Internaţional de Bătut Toaca „Cântecul care zideşte”, ediţia a VIII-a, care va avea loc la Victoria, scrie bzb.ro.  
Iniţiatorul evenimentului este părintele paroh Octavian Smădu, susţinut de ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului. Competiţia propriu-zisă se va desfăşura în ziua de marţi, după o minunată paradă a costumelor, ce va avea loc de dimineaţă, din centrul localităţii până la Biserică. 
De asemenea, pe parcursul festivalului cei prezenţi vor putea vizita o frumoasă expoziţie de icoane pe sticlă, găzduită în curtea Bisericii. 
Victoria organizează Festivalul „Cântecul care zideşte“ încă din 1995, la început doar pe plan local. Din 2001, festivalul a devenit unul naţional, iar din 2005 a căpătat un caracter internaţional, astfel că din 2007 festivalul a ajuns marcă înregistrată.
 La acest fetival se vor întrece în realizarea artistică a cântecului de toacă, fete şi băieţi cu vârsta între 3 - 15 ani, îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei şi ţării din care provin.
 Festivalul se desfăşoară spre a amplifica sensibilitatea sufletească a copiilor în spiritul credinţei ortodoxe şi a-i face să înteleagă că toaca este o rugăciune adusă lui Dumnezeu, marcând trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic.
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK