Revelionul dublează tarifele de Crăciun | Un blog cu și despre...Brașov!

22.12.2012

Revelionul dublează tarifele de Crăciun

Brasov iarna


Pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost ocupate în proporţie de 80% pentru sărbătorile de Crăciun şi de 90% de Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut uşor faţă de anul trecut.

Cele mai ieftine oferte sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.
Daniela Sergiu, asistent manager ANTREC Braşov, a orecizat că „pensiunile şi-au făcut deja rezervările în proporţie de circa 80% pentru Crăciun, iar de Revelion de aproape 90%”. „Mai sunt câteva pensiuni care nu au rezervată întreaga capacitate, dar majoritatea sunt rezervate sută la sută. Foarte greu se mai găsesc locuri pentru Revelion, dar pentru Crăciun mai sunt”, a mai spus sursa citată.
Pentru un Crăciun în stil tradiţional, un pachet de patru nopţi costă între 400 şi 700 de lei de persoană, iar pentru sejurul de patru nopţi de Revelion preţul unui pachet este dublu faţă de Crăciun – între 900 şi 1.500 lei de persoană. În pachet sunt incluse micul dejun şi masa festivă de sărbători, precum şi diverse programe tradiţionale, cum ar fi tăierea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale de sărbători, plimbări cu săniile trase de cai sau mersul cu colinda “din poartă-n poartă”.

5.000 de lei ultra all inclusive

De asemenea, şi hotelurile din staţiunile Predeal şi Poiana Braşov sau de la Braşov sunt aproape pline, unele dintre acestea fiind rezervate sută la sută. Preţurile însă sunt semnificativ mai mari faţă de un sejur la pensiunile din zona rurală, incluse în ANTREC.
Hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopţi, în care sunt incluse facilităţi, în funcţie de specificul fiecărei unităţi hoteliere. La o pensiune de trei stele din Predeal, un pachet de cinci nopţi pentru perioada Crăciunului costă 1.950 lei camera dublă, în care este inclus micul dejun şi cina festivă de Crăciun cu meniu tradiţional, iar pachetul de Crăciun ultra all inclusive ajunge la 3.000 de lei camera dublă.
La aceeaşi pensiune, de Revelion, pachetul cu demipensiune costă 3.500 de lei, iar cel ultra all inclusive, 5.000 lei camera dublă. Există şi varianta de a închiria o pensiunea întreagă, preţurile variind în funcţie de locurile de cazare disponibile. Astfel, o pensiune de trei stele din Predeal, cu o capacitate de 14-16 locuri, poate fi închiriată la preţul de 2.000 de euro pentru trei nopţi, de Revelion sau la 2.400 de euro pentru un sejur de patru nopţi.

857 de euro – pachetul de Revelion

În Poiana Braşov preţurile sunt ceva mai mari. La un hotel de trei stele preţurile încep de la 232 euro pentru un pachet trei nopţi de cazare de persoană în cameră dublă, până la 352 euro pentru un pachet trei nopţi de persoană în apartament. Preţul include demipensiune şi masa festivă de Crăciun. Pachetul de cinci nopţi de cazare porneşte de la 356 de euro până la 556 de euro/persoană, turiştii primind din partea casei şi câte un voucher în valoare de 50 de euro/sejur/cameră pentru proceduri spa.
De Revelion, preţurile sunt aproape duble, între 657 de euro şi 857 de euro de persoană pentru pachetul de cinci nopţi şi între 800 şi 1.090 euro de persoană pentru pachetul de şapte nopţi.
Preţul include demipensiune, masa festivă de Revelion, program artistic live şi vouchere de 100 sau 150 de euro pentru proceduri spa, în funcţie de pachetul ales. La un hotel de patru stele din Poiana Braşov, preţurile se încadrează între 200 şi 270 de euro de persoană, de asemenea cu demipensiune, masă festivă, acces la piscină, saună şi sala de fitness şi activităţi zilnice pentru copii la grădiniţa hotelului.
De Revelion, preţurile cresc, pornind de la 880 de euro până la 1.600 de euro de persoană pentru un pachet de cinci sau şapte nopţi de cazare. De asemenea, un hotel de cinci stele, care este în întregime rezervat atât pentru Crăciun cât şi pentru Revelion, a oferit pachete de Crăciun pornind de la 260 euro până la 500 de euro de persoană pe sejur, iar pentru Revelion preţuri cuprinse între 820 şi 1.030 euro de persoană.
În municipiul Braşov, la o pensiune de trei stele oferta pentru Crăciun este de 55 euro pentru o cameră dublă pe noapte cu mic dejun inclus, iar pentru Revelion este de 80 de euro pentru o cameră dublă pe noapte pentru un sejur de minim trei nopţi. Altă ofertă de Crăciun, în centrul vechi al Braşovului, este de 750 lei pentru două persoane pentru cinci nopţi sau 450 de lei pentru două persoane pentru trei nopţi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK