Hora Unirii in Piata Prundului | Un blog cu și despre...Brașov!

24.01.2013

Hora Unirii in Piata Prundului

Piata Unirii
Prefectul Brașovului, Mihai Mohaci, va invita sa sarbatorim Unirea Principatelor Romane joi, 24 ianuarie, la ora 14.00, in Piața Unirii.
Fanfara militara va sustine un scurt moment artistic ce se va incheia cu „Hora Unirii”. „Va asteptam sa dam mana cu mana, cei cu inima romana!“, a făcut apel la brașoveni prefectul  Mihai Mohaci.
De asemenea, Centrul Cultural Reduta, prin Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov vă invită joi, la ora 18.00, la Spectacolul „Noi suntem români!”.
Spectacolul folcloric dedicat împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române va avea loc la Sala Centrului Cultural Reduta. Participă: Ansamblul Folcloric „Poenița”, Ansamblul Folcloric „Şipot Ardelean”, Ansamblul German „Korona”, Ansamblul Maghiar „Buzovirag”, Orchestra „Plaiuri Transilvane” şi elevii claselor de canto popular din cadrul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov. Intrarea este liberă! 

Concurs tematic la Casa Mureșenilor
Muzeul „Casa Mureşenilor”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, organizează a XIII-a ediţie a concursului de teatru istoric dedicat UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE – 24 ianuarie 1859.
Concursul, adresat elevilor de şcoală generală şi liceu din judeţul Braşov, va avea loc în data de 24.01.2011, între orele 1000-1330 şi se va finaliza cu festivitatea de decernare a premiilor la ora 1400.
Elevii participanţi vor prezenta o scenetă de teatru cu caracter istoric având ca temă Unirea Pricipatelor Române prezentând atmosfera din acea perioadă, personalităţi şi sprijinitori ai Unirii din Transilvania. Durata unei scenete de teatru va fi de maxim 15 minute, se va desfăşura în cadrul muzeului şi va include un număr maxim de 10 elevi.
În concurs s-au înscris Şcoala Generală nr. 11, Şcoala Generală nr. 13, Şcoala G

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK