Cel mai "vechi" cocktail din Romania va fi prezentat sambata aceasta la Brasov | Un blog cu și despre...Brașov!

14.02.2014

Cel mai "vechi" cocktail din Romania va fi prezentat sambata aceasta la Brasov

Cunoscută ca lansatoare de trenduri la nivel national, echipa Bistro de l’Arte (unul dintre cele mai cunoscute localuri din Braşov) va prezenta sâmbătă, în cadrul Târgului de nunţi organizat la Brasov Business Park cocktail-ul în componenţa caruia intră doar ingrediente cu o vechime mai mare de 30 de ani. Paharul în care va fi servit este chiar mai vechi, datând din 1940.

În componenţa băuturii vor intra trei ingrediente de bază: Ron Guajiro Oro din 1970, Marie Brizard Charleton Follies din 1980, Armagnac Des Seigneurs din 1970.

Armagnac este cel mai vechi brandy produs în Franţa, consumat în trecut pentru calitatile sale terapeutice. Este un distilat din vin învechit în butoaie de stejar înainte de a fi îmbuteliat.

Ron Guajiro provine din distileriile San Bartolomé de Tejina aflate în Insule Canare, fiind produs de acceasi familie din anul 1948.

Marie Brizard Charleton Follies este cel mai faimos producător liqueur din Franţa, fondat în 1755 în Bordeaux. Sticla aflata la Brasov este una dintre putinele rămase din anii ’80 iar conţinutul este aromat cu fructul pasunii.

Bautura va fi servită într-un pahar gravat manual, provenit din America, fabricat în 1940, în perioada post-prohibiţie. Piesa este unică în Romania şi poate fi admirată sâmbătă, la Brasov.

Decorul cocktail-ului vor fi chiar cireşele care au fost conservate nu mai puţin de 34 de ani în Armagnac.

Si, pentru ca totul să fie special până la final, băutura va fi preparată numai cu ustensile de provenienţă japoneză, renumite pentru calitatea, aspectul şi costul lor ridicat.

Cocktail-ul a fost conceput şi va fi preparat de Mihai Fetcu, unul din barmanii Bistro de l’Arte, campion national Bols Around the World 2012 şi finalist mondial la Swizzle Master 2012 si 2013.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK