Mănăstirea Sinca Nouă,un loc de liniște și reculegere! | Un blog cu și despre...Brașov!

20.03.2014

Mănăstirea Sinca Nouă,un loc de liniște și reculegere!


Schitul Sinca Nouă a fost înființat în anul 2009, prin osteneala obștii și contribuția satenilor, pe locul unei mai vechi vetre monahale. Săpăturile arheologice au scos la iveală zidurile bisericii fostei mânăstiri împodobită cu pictură în frescă, datată din secolele XVII-XVIII, iar pe locul acesta se va începe în această primăvară (2014) construcția unei noi mânăstiri.
 
 La mănăstirea Sinca Nouă se poate ajunge din Brașov (39 km) pe DN73A, pe ruta Râșnov-Zărnești-Sercaia sau de pe E68, înainte de Persani se face un drum forestier la stânga, mănăstirea se află în pădure, fiind la aproximativ 5 km de șoseaua principală.
 
 Mănăstirea are hramul în Duminica Tuturor Sfinților și are ca moaște pe Sfântul Nectarie de Eghina, aici se află și o părticică din moaștele Sfântului. Starețul așezământului este Părintele Matei Bilauca, care slujește aici impreuna cu obștea de călugări ce a viețuit până nu demult la Sinca Veche.
 
 Liniștea și frumusețea locului ne-a încărcat cu energie, prin rugăciunile care s-au rostit ne-am întors acasă mai puternici, mai plini de bunătate și înțelegere.

Un comentariu :

  1. Frumos..:) Am fost la Sinca Veche, dar de Sinca Noua nu am stiut. Si Manastirea Sinca Veche are moastele Sfantului Nectarie :)

    RăspundețiȘtergere

FACEBOOK