POIANA BRASOV-POZITIA GEOGRAFICA SI CAILE DE ACCES | Un blog cu și despre...Brașov!

05.09.2011

POIANA BRASOV-POZITIA GEOGRAFICA SI CAILE DE ACCES

POIANA BRASOV-POZITIA GEOGRAFICA SI CAILE DE ACCES


Statiunea turistica Poiana Brasov este situate in partea central a tarii, in Muntii Postavaru din cadrul Carpatilor de Curbura, la sud de Depresiunea Brasovului. Muntii Postavaru apartin, impreuna cu Masivul Piatra Mare(de care ii separa valea Timisului), de grupul Muntilor Birsei. Statiunea se afla in sudul municipiului Brasov, la intersectia meridianului de 230 33’ 12” longitudine estica cau paralela de 45o 35”42” latitudine nordica.
Accesul in statiune se poate realize din localitatile Brasov si Risnov rin doua sosele modernizate,precum si prin numeroase trasee turistice care pornesc din localitatile Brasov, Timisul de Jos, Timisul de Sus, Predeal, Piriul Rece, Risnov si Cristian.
Municipiul Brasov este principalul centru din care se poate ajunge spre statiune, pe o sosea modernizata cu o lungime de 12 km si o diferenta de nivel de 430 m. Soseaua a fost data in folosinta in anul 1965 si urmeaza, in cea mai mare parte traseul de culme al unui vechi drum de care. Punctul de pornire este situate in partea central a Brasovului, langa Biblioteca Judeteana (590m altitudine), la capatul inferior al Sirului Livezii (prelungirea spre nord-vest a bulevardului 15 Noiembrie). Orasul Brasov este un important nod de comunicatii feroviare si rutiere, fiind legat prin cai ferate si drumuri modernizate de cele mai importante localitati din tara. Legatura cu Bucurestiul se realizeaza pe o cale ferata dubla si electrificata (166 km, magistrala 300) si pe DN 1. Spre vest, localitatile Fagaras, Sibiu, Deva, Arad sunt legate direct de Brasov printr-o cale ferata (magistrala 200) si pe DN1 si 7. Cu localitatile Cluj-Napoca, Si Oradea legatura se face pe calea ferata (magistrala 300) si pe DN 13 (E25). Aceeasi legatura dubla pe calea ferata (magistrala 400) spre localitatile Baia Mare si Satu Mare. Orasul Brasov are legaturi avantajoase cu orasele din estul tarii prin drumuri modernizate – spre Buzau (DN 10), spre Orasul ONESTI fost Gheorghe Gheorghiu-Dej (DN11) si spre Piatra Neamt (DN 12 si 12C).
Cei care se indreapta spre Poiana Brasov dinspre Pitesti (DN 73) pot folosi soseaua modernizata Risnov- Poiana Brasov (11 km, 390 m diferenta de nivel). Soseaua porneste din centrul orasului  Risnov si urca spre est, in lungul strazii Cetatii, spre Poiana Brasov.
Potecile turistice de acces in Poiana Brasov,numeroase si cu puncte de pornire in localitatile care inconjoara Muntii Postavaru,vor fi descrise intr-un articol separat.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK