Centru Multifuncţional de Agrement şi Divertisment | Un blog cu și despre...Brașov!

04.12.2011

Centru Multifuncţional de Agrement şi Divertisment

Bisericuta din Poiana
În Poiana Braşov va începe anul viitor construcţia unui Centru Multifuncţional de Agrement şi Divertisment în zona de lângă restaurantul Capra Neagră. Construcţia va avea o suprafaţă utilă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, iar în aer liber se vor face amenajări pe aproape 13.000 de metri pătraţi.
În acest centru vor exista mai multe facilităţi pentru petrecerea timpului liber. Va fi amenajat un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, cu opt piste profesionale de popice, mese de biliard, două piste de minibowling şi jocuri electrice şi electronice, precum şi o sală de căţărare cu o suprafaţă utilizabilă de 250 mp şi un teren de minigolf. Tot în incinta clădirii vor mai exista o sală multifuncţională cu o capacitate de aproximativ 250 de persoane şi o sală de expoziţii.
În afara complexului vor exista alte facilităţi. Pe aproape 8.000 de metri pătraţi vor fi amenajate piste de skateboard şi biciclete şi pârtii de sănii. În rest vor exista parcări, accese rutiere şi zone verzi. „Deşi există o capacitate de cazare foarte mare în Poiana Braşov nu există în schimb activităţi de agrement sau activităţi specifice acestei zone care să fie la dispoziţia turiştilor. Am ajuns, ca şi pe litoral, să vină foarte mulţi turişti pentru două zile, mânâncă foarte bine, dorm, se plimbă, după care pleacă fiind că nu au la dispoziţie activităţi conexe acestor zone. Prin acest Centru ne propunem să le oferim turiştilor care vin în Poiana Braşov o oportunitate de a face mişcare”, ne-a declarat primarul George Scripcaru. Conform proiectului, aici vor munci, la început, 27 de persoane. Iar pentru funcţionarea cât mai profitabilă a centrului de agrement, peste 70 de evenimente
vor fi organizate anual.
„Proiectul a fost depus la ADR 7 Centru în luna iulie şi se află în faza de evaluare tehnico-financiară. Solicitarea de finanţare este de 44,4 milioane lei, adică aproximativ 10 milioane de euro, inclusiv TVA, iar proiectul este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de Creştere Braşov. Urmează vizita precontractuală din partea comisiei de evaluare, apoi semnarea contractului de finanţare”, a adăugat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Durata de implementare a proiectului este estimată la doi ani după semnarea contractului de finanţare, adică aproximativ 20 de luni de construcţie efectivă.

Studiu de impact
Cei care au proiectat acest centru susţin că aproximativ 65.000 de turişti vor beneficia de pe urma noului Centru de Agrement, la care se adaugă încă 63.000 de locuitori. La cinci ani după deschiderea centrului, se estimează o creştere cu 16% a numărului turiştilor care vor vizita Poiana Braşov, adică aproape 120.000 pe parcursul unui an.

Sursa: www.bzb.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK