Campusul ecologic al Universității, gata de mărțișor | Un blog cu și despre...Brașov!

18.01.2012

Campusul ecologic al Universității, gata de mărțișor

Cadou de mărțișor la Universitatea Transilvania va fi inaugurarea noului „campus ecologic“. Complexul este compus din 13 imobile, fiecare independent ecologic.
Campusul are  cel mai mare câmp de panouri solare din Sud-Estul Europei. Aici vor funcționa laboratoare ultraperformante, unde se vor testa diferite sisteme de energii regenerabile, bazate pe pompe de căldură şi sisteme fotovoltaice.
„Avem 68 de linii de echipamente noi şi o parte dintre ele au fost deja montate, iar unele sunt în curs de achiziţie. Fiecare dintre ele costă peste 100.000 de euro, sunt unicat la nivel naţional şi vor fi folosite pentru cercetarea de excelenţă. Platforma fotovoltaică de 1,5 MW a fost montată şi va produce curent electric pentru campus, apa caldă urmând a fi produsă cu ajutorul panourilor solare, iar energia termică cu pompele de căldură”, a declarat prof. dr. ing. Ioan Vişa, rectorul Universităţii „Transilvania”, pentru Adevărul.
Valoarea întregii investiţii este de peste 100 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei provin din fonduri structurale.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK