AIESEC BRASOV | Un blog cu și despre...Brașov!

26.02.2012

AIESEC BRASOV


AIESEC Brașov
Adresa: str. Memorandului nr. 32, cămin 8, camera 200, CP 256, OP 1
E-mail: office@aiesecbv.ro
Persoane de contact:
Sector Studenți:
Cătălin Ionașcu
Vicepreședinte Comunicare
catalin.ionascu@aiesec.net
0724190056; 0744828481
Tudor Olar
Vicepreședinte Programe de Practică Internaționale
tudor.olar@aiesec.net
0720080020
Sector Corporate:
Adina Crișman
Vicepreședinte Relații Externe
adina.crisman@aiesec.net
0733690589; 0752170217

AIESEC a fost înfiinţată la nivel internaţional în anul 1948, la sfârşitul celui de-al 2-lea Război Mondial, la iniţiativa unor studenţi din Franţa, Olanda, Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca şi Belgia.
De la început s-a declarat ca Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales (AIESEC). În prezent, s-a păstrat doar acronimul, AIESEC extinzându-și activitatea și în domenii precum educație nonformală, dezvoltare socială, IT.
Organizația a fost creată cu scopul de a realiza programul de stagii de practică internaționale – Exchange, vizite de studiu și schimb de informații interculturale, contribuind astfel la refacerea Europei după cel de-al 2 lea Război Mondial și la elementelor culturale ale fiecărui stat membru AIESEC.
Programul Exchange creștea anual cu 22%. În ciuda acestei dezvoltări a programului, se punea problema calității lui. Pentru a răspunde la această nevoie, în 1966 a fost creată o școală de vară în care aveau loc variate programe și pregătiri pentru aplicanții din programul Exchange. Acesteia i s-au adăugat și o bază de date și un program de selecție online care facilitau alegerea stagiului de practică în funcție de cerințele aplicanților și oferta existentă la nivel internațional.
Evoluția AIESEC s-a manifestat prin extinderea geografică a organizației, prin crearea și dezvoltarea unui mediu online de comunicare, prin realizarea unor programe și proiecte din domeniul business, academic, social, educație nonformală care ofereau tinerilor posibilități de dezvoltare a potențialului lor de lideri.
În prezent, AIESEC se găsește în 107 țări, reușind ca în ultimul an să trimită 10000 de studenți în stagii de practică prin programul Exchange, și să ajungă la peste 45000 membri care își dezvoltă potențialul de lider.

AIESEC urmăreşte dezvoltarea potenţialului uman în cadrul unui mediu dinamic, intercultural și inovativ. Avem are un set de valori după care ne ghidăm în orice activitate:
  • Activating leadership -  Conducem prin puterea exemplului și inspirăm spiritul de lider prin activitățile noastre. Ne luăm întreaga responsabilitate pentru dezvoltarea potențialului tinerilor.
  • Demonstrating Integrity – Suntem transparenți și constanți în deciziile și acțiunile noastre. Ne îndeplinim promisiunile și ne orientăm după idealurile noastre.
  • Living Divesity – Optăm pentru a învăța din opinii și stiluri de viață diferite, reprezentate de mediul nostru multicultural. Respectăm și încurajăm contribuția fiecărei persoane.
  • Enjoying Participation – Creăm un mediu favorabil pentru dezvoltarea spritului participativ al membrilor. Ne face plăcere să fim implicați în AIESEC.
  • Striving for Excellence – Urmărim atingerea performanței prin îmbunătățirea continuă a activităților prin creativitate și inovație
  • Acting Sustainable -  Noi contribuim  la dezvoltarea sustenabilă a organizației și a societății.  Deciziile noastre iau în considerare nevoile generațiilor viitoare.
Aceste valori definesc: oportunitățile variate și atractive de ledership oferite de AIESEC, transparența și angajamentul cu care își îndeplinesc acțiunile, încurajarea și respectarea contribuției fiecărui individ în cadrul organizației, participarea activă și entuziastă în activitățile derulate, atingerea performanței prin îmbunătățirea continuă a activităților prin creativitate și inovație, contribuția organizației în vederea obținerii unei dezvoltări sustenabile a societății în care este prezenta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK