Braşovul, prezent la Târgul de la Berlin | Un blog cu și despre...Brașov!

08.03.2012

Braşovul, prezent la Târgul de la Berlin


Braşovul este prezent la cel mai important eveniment de profil din lume. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov promovează un nou tip de turism, în premieră pentru zona noastră.
„Venim cu ceva nou la acest târg. Este vorba despre turismul medical. Conceptul este nou pentru noi, „Medical Holidays“, dar prinde foarte bine în afară. Practic, după ce am purtat mai multe discuţii cu unităţatile private, am selectat patru dintre acestea şi am realizat broşuri care prezintă preţurile serviciilor oferite la cele mai înalte standarde de către clinicile din Braşov, comparativ cu preţurile medii percepute la nivelul Uniunii Europene. Bineînţeles, cu această ocazie vom promova şi festivalurile medievale care sunt, deja, o tradiţie la nivelul judeţului Braşov“, a declarat Christian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Judeţul Braşov.
Macedonski a precizat că a fost încheiat un parteneriat cu Sibiul şi Sighişoara, prin care să fie promovat „Triunghiul transilvănean“ la târgurile de turism, următorul mare eveniment de profil fiind cel de la Berlin.
România este prezentă, în perioada 7-11 martie, cu un stand amenajat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la a 46-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Berlin, care reuneşte tour-operatori, companii aeriene, companii hoteliere din întreaga lume.
ITB Berlin este cel mai mare târg de turism din lume, ce reuneşte anual peste 110.000 de vizitatori de specialitate, din care mai mult de 30% din străinătate.
Timp de cinci zile, peste 11.000 de companii, din 180 de ţări, îşi prezintă oferta de produse şi servicii, pe durata târgului fiind programate circa 190 de conferinţe de presă.
Anual, în cadrul ITB au fost încheiate contracte de peste şase milioane euro.
România este prezentă la ITB Berlin cu stand naţional din anul 1970. În urma participării României la ediţia din 2009, ţara a reapărut în catalogul TUI 2010, marcând astfel revenirea celui mai mare tour-operator german pe piaţa românească.
De asemenea, în 2009, ofertele turistice româneşti au fost incluse în cataloagele pentru 2010 ale altor tour-operatori germani, precum Dertour, ITS şi Messerschmidt.
ITB este cel mai mare târg de turism din lume, cu o suprafaţă de 160.000 metri pătraţi şi 178.971 de vizitatori, dintre care 110.857 sunt vizitatori de specialitate

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK