Un alt braşovean ar putea intra în Cartea Recordurilor | Un blog cu și despre...Brașov!

14.03.2012

Un alt braşovean ar putea intra în Cartea Recordurilor

Andrei Roşu a finalizat, la sfârşitul săptămânii trecute, „7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente”, fapt care l-ar putea „trimite” în Cartea Recordurilor. Braşoveanul mai are un record, deja înscris – este primul român care a bătut tobele la Polul Nord, după primul maraton din viaţa sa.

Braşoveanul Andrei Roşu şi-ar putea asigura un nou record în Guiness Book, după cel primit pentru că a fost primul român care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. La sfârşitul săptămânii trecute, Andrei Roşu a finalizat circuitul „7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente”, după cum afirmă pe blogul personal - andreirosu.wordpress.com, unde I-a ţinut la curent pe toţi cei interesaţi cu toate experienţele prin care a trecut în diferite ţări de pe Glob.

Pentru a finaliza proiectul, Andrei a plecat din 15 februarie într-o călătorie în jurul lumii, el mai având de parcurs ultimele două ultramaratoane din serie, în Noua Zeelandă şi Brazilia, pentru a intra în Guinness World Records la categoria „Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent” („Cel mai rapid timp pentru a alerga maraton şi ultramaraton pe fiecare continent”). Cursele la care a participat Roşu îndeplinesc toate criteriile impuse de Guinness World Records. Totul a decurs conform planului, timpul de realizare fiind chiar sub cel limită. El a finalizat cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730 (doi ani), cât pune condiţia Cartea Recordurilor. Guinness World Records va anunţa în maxim 6 săptămâni dacă omologhează recordul.
Andrei Roşu a alergat, în noiembrie 2010, şi pentru Hospice Casa Speranţei, de la Braşov la Bucureşti, startul luându-l de dimineaţă şi ajungând în Bucureşti, fără a opri pe drum, a doua zi dimineaţa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK