Al doilea patinoar pentru FOTE 2013, din Poiana Brașov, va fi gata duminică | Un blog cu și despre...Brașov!

06.02.2013

Al doilea patinoar pentru FOTE 2013, din Poiana Brașov, va fi gata duminică


FOTE 2013
Al doilea patinoar pentru desfăşurarea competiţiilor din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se află în construcţie la Poiana Braşov, va fi gata duminică, a declarat, marţi, primarul George Scripcaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, împreună cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, şi Katerina Nycova, supervizor din partea Comitetului Olimpic European.
„Marţi se lucrează la montarea mantinelei, iar miercuri după ora 12,00 începe producerea gheţii. Duminică vor veni specialiştii pentru omologare“, a declarat Scripcaru.
Octavian Morariu a adăugat că până duminică gheaţa va fi bună pentru competiţie, astfel încât patinoarul să fie omologat şi să aibă loc şi o competiţie test înainte de competiţia mare.
„Pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Progresul este semnificativ în ultima perioadă şi dacă vom continua pe acelaşi trend, în mod sigur lucrurile vor fi aşa cum trebuie. Patinoarul este o problemă cunoscută de foarte multă vreme. Am primit asigurări că până duminică gheaţa va fi bună de competiţie. (…) Toate pregătirile pentru acest festival înseamnă pentru mine un lucru foarte important, faptul că am căpătat experienţă, iar rodul unei astfel de competiţii este de a deschide calea organizării altora, ceea ce este un lucru foarte bun pentru România“, a subliniat Octavian Morariu.
Referindu-se la festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în 17 februarie, ora 19,30, pe Arena Liceului Sportiv din Braşov, George Scripcaru a spus că intrarea în arenă se va face pe bază de invitaţie, pentru că sunt nişte reguli stricte care ţin de protocolul de organizare a unor astfel de festivităţi.
„Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să urmărească festivitatea de deschidere, care va dura 90 de minute, în Piaţa Sfatului vor fi amplasate mai multe ecrane de dimensiuni mari care să faciliteze urmărirea manifestărilor de la Arena Liceului Sportiv. De asemenea, TVR – partener în organizarea FOTE – va transmite în direct festivitatea de deschidere. La toate competiţiile sportive care se vor desfăşura în perioada 18-22 februarie accesul va fi gratuit“, a spus Scripcaru.
Katerina Nycova, supervizor din partea Comitetului Olimpic European, a declarat că este a şaptea oară când vine la Braşov. ‘Este o experienţă foarte plăcută pentru că încet-încet înţeleg modul cum se desfăşoară lucrurile aici. Când am venit la jumătatea lunii ianuarie situaţia era foarte dificilă, dar acum m-am întors şi am văzut un progres. Mai sunt multe de făcut, dar Comitetul de organizare munceşte din greu să organizeze un eveniment foarte bun’, a spus Nycova.
Toate celelalte baze sportive unde se vor desfăşura competiţiile de la Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei şi Braşov sunt omologate şi pregătite să aştepte sportivii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK