Rasnov | Un blog cu și despre...Brașov!

05.03.2014

Rasnov



Cheile Rasnoavei

Orasul Rasnov ocupa o pozitie centrala in cadrul Romaniei, la doar 15 km fata de resedinta judetului Brasov si la 12 km fata de orasul Predeal, la o altitudine medie de 650 de m. Orasul a fost dezvoltat pe raul Ghimbasel, la poalele Masivului Postavaru, undeva in nordul „Tarii Barsei”, iar la ultimul recensamant Rasnov avea o populatie de 16.000 de locuitori.
            Rasnov se afla intr-o zona cu un potential turistic ridicat, iar principala atractie turistica a orasului este reprezentata de monumentul istoric Cetatea Rasnov. Trecutul istoric al orasului este foarte bogat, zona fiind cunoscuta si datorita Domnitorului Mihai Viteazul care a stat impreuna cu familia sa o buna bucata de vreme in Rasnov. Fiind situat intr-o zona montana, turistii care iubesc muntele se pot bucura de numeroase partii de schi aflate in apropiere, cele mai importante dintre acestea se afla in statiunea Poiana Brasov, la o distanta de doar 9 km fata de oras. Si in oras exista partii moderne de schi, atat pentru sportivii de performanta, cat si pentru turistii care iubesc acest sport. Trebuie mentionat faptul ca aici, Clubul Sportiv Scolar ofera in fiecare an numerosi sportivi loturilor nationale de biatlon, schi fond si sarituri, sportivi care reusesc sa se intoarca cu  medalii de la campionatele nationale, europene si mondiale. In anul 2013, orasul Rasnov va gazdui Jocurile Olimpice de Iarna pentru tineret. Deasemenea, in sudul orasului Rasnov se afla numeroase statiuni de sporturi de iarna pe valea raului Prahova. Acestea sunt ideale pentru petrecerea unui concediu in timpul sarbatorilor de iarna si nu numai. Pentru oferte de cazare va recomand Cazare10.ro .
            Incepand cu anul 1929, comuna Rasnov a primit statutul de statiune climaterica, iar mai tarziu, in timpul perioadei comuniste, datorita industrializarii si construirii unui numar mare de locuinte pentru cei ce veneau sa munceasca aici, comuna s-a transformat in oras.
            In sudul Masivului Postavaru se afla Cheile Rasnoavei, o zona deosebit de frumoasa, fiind preferata de foarte multi turisti. Acestia au posibilitatea de a merge in drumetii, de a face alpinism sau pur si simplu de a se relaxa. Peisajele existente in zona sunt impresionante datorita poienilor viu colorate, dar si a versantilor abrupti care ofera posibilitatea de a practica sporturi extreme precum bungee – jumping. Deasemenea, in oras este oferita posibilitatea de a practica echitatia.
            O alta atractie turistica in zona este reprezentata de ruinele Castrului Roman Cumidava, ceea ce demonstreaza existenta foarte veche a orasului Rasnov. Turistii au la dispozitie in orasul Rasnov numeroase unitati de cazare, hoteluri, pensiuni si cabane.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK