Cetatea Făgăraș primește o față nouă | Un blog cu și despre...Brașov!

05.05.2012

Cetatea Făgăraș primește o față nouă

Cetatea Făgăraș primește o față nouă





Lucrările la Cetatea Făgăraşului au demarat de mai bine de două luni. În ultimii 30 de ani,  monumentul istoric  nu a mai beneficiat de reabilitări importante. Însă, cu ajutorul Consiliului Judeţean lucrurile au început să se mişte, iar cât de curând ansamblul arhitectural va avea o nouă înfăţişare, precizează Bună Ziua Făgăraș.
Astfel, pentru lucrările de reabilitare a Cetăţii Făgăraşului, Primăria a primit  2 milioane de euro de la bugetul județului. Aceşti bani au fost alocaţi de către Consiliul Judeţean Braşov în urma unui contract de asociere cu administraţia locală pentru reabilitarea mai multor ziduri ale cetăţii.
„Este o lucrare de suflet, pentru că vreau să vă spun că toate monumentele istorice din Brașov au fost ori reparate, ori sunt în curs de reparație. După cum vedeți, sunt foarte mulți turiști aici, la Făgăraș, iar reparația este în derulare. În județul Brașov avem  cei mai mulți turiști din România, peste 630.000 anual, iar o promisiunea electorală pe care am făcut-o – Brașovul primul județ turistic al României a fost onorată. DIn calculele pe care le-am făcut, 20-25% din banii care intră la buget vin din turism și vin datorită faptului că aceste monumente sunt foarte vizitate“, a declarat președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu.
La rândul lui, primarul Sorin Mănduc, a precizat că, „din proiectul de 30 de milioane de euro, suma necesară pentru finalizarea lucrărilor și stabilirea destinațiilor pentru fiecare din cele 90 de încăperi, cât are Cetatea Făgărașului, practic, cu sprijinul Consiliului Județean avem asigurată o sumă de 10%  pentru lucrările din această primăvară“.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK