Jazz de calitate cu „Elevation“ | Un blog cu și despre...Brașov!

10.04.2013

Jazz de calitate cu „Elevation“

Trupa Elevation
Turneul european de promovare al albumului “Mistery” trece şi prin Braşov. Depoul de Artă Urbană vă invită în data de 28 aprilie 2013, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta, la concertul unuia dintre grupurile de vârf din jazzul american contemporan.
După nenumărate turnee şi concerte de ambele părţi ale Atlanticului (inclusiv un concert sold out la ARCUB Bucureşti în noiembrie 2011) grupul new-yorkez condus de muzicianul de jazz de origine română Lucian Ban lansează într-un turneu european albumul „Mystery”, editat de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records .
Alături de pianistul Lucian Ban, trei dintre cele mai marcante personalități ale jazz-ului contemporan sunt reunite în grupul Elevation: Abraham Burton, Brad Jones, Nasheet Waits creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiție a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă ”noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă.
Muzica grupului Elevation – pe care în curând o vor putea asculta și braşovenii – a fost apreciată de Time Out New York drept o mostră de ”jazz post-bop care se îndreaptă spre avangardă fără să piardă efervescența swing-ului”.
Elevation a susținut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franța, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltând un repertoriu ce s-a rafinat în timp, devenind un material ce impresionează prin originalitate și cucerește audiența prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK