Plata prin SMS In parcarile brasovene | Un blog cu și despre...Brașov!

27.08.2012

Plata prin SMS In parcarile brasovene

Plata prin SMS
Primul pas spre un sistem modern de taxare a parcării pe străzile Braşovului a fost făcut, Consiliul Local aprobând introducerea sistemului de taxare prin SMS şi chiar montarea unor parcometre unde să se poată plăti cu cardul.
Iniţiativa i-a aparţinut viceprimarului local Adrian Atomei, care consideră că astfel, conducătorii auto ar fi scutiţi de stresul banilor mărunţi şi de timpul pierdut pentru căutarea parcometrelor sau reînnoirea tichetelor după timpul expirat.
Proiectul a fost depus spre aprobare încă de anul trecut, când Atomei era consilier local, însă, luarea în discuţie a tot fost amânată. Executivul municipalităţii a precizat că modernizarea actualului sistem de taxare s-ar putea realiza în maximum trei luni.
Parcometre doar cu mărunţiş
Chiar dacă în mai 2009 tarifele de parcare au fost majorate cu 50% nici Primăria şi nici firma cu care s-a asociat pentru prestarea acestui serviciu nu a investit vreun leu în sistemul de taxare. Parcometrele montate acum câţiva ani buni sunt depăşite, iar braşovenii, dar mai ales turiştii care vin la poalele Tâmpei, trebuie să se scotocească bine prin buzunare pentru a găsi monedele necesare achitării tarifului de staţionare.
Taxa de parcarea prin SMS a fost deja implementată  în câteva mari oraşe din ţară. „Investiţia ar fi minimă, singurele costuri sunt cele pentru achiziţionarea unor dispozitive online pentru agenţii serviciului parcări. Sistemul funcţionează în parteneriat cu reţelele de telefonie mobilă, iar plata parcării va fi taxată pe factura de telefonie mobilă. În cazul cartelelor pre-pay, taxa va fi scăzută din contul pe care şoferul respectiv îl are pe cartelă. Se evită astfel şi riscul ca oamenii să fie amendaţi că nu şi-au prelungit timpul de parcare”, a explicat Adrian Atomei.
Pentru ca un şofer să se înregistreze în sistem va trebui să trimită prin SMS numărul de înmatriculare al maşinii. Înainte cu câteva minute de expirarea timpului, conducătorul auto va fi atenţionat printr-un SMS de acest lucru, având astfel posibilitatea de a-şi prelungi durata de staţionare. De exemplu, şoferii din Târgu-Mureş au parte deja de acest serviciu. Mesajul costă 50 de eurocenţi şi se înregistrează în baza de date a societăţii care administrează parcările din oraş.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK