Tot Brasovul..... | Un blog cu și despre...Brașov!

01.08.2012

Tot Brasovul.....

EU sunt NASU MARE
Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, dă în acest moment declaraţii în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, în dosarul „Mafia Petrolului“. 
Sorin Blejnar, fostul șef al Vămilor Viorel Comăniţă şi fostul șef al SIPI Constanța, Dan Secăreanu, sunt cercetaţi, împreună cu omul de afaceri Radu Nemeş şi de soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune privind importul de produse petroliere. Prejudiciul este de 15 milioane de euro.Procurorii DIICOT Braşov au început urmărirea penală în cazul acestora. 
Potrivit anchetatorilor, firmele lui Radu Nemeș și ale soției acestuia importau petrol de o anumită calitate, iar la intrarea în țară produsele erau declarate ca având o calitate inferioară. Prin acest tertip, Nemeș plătea accize mai mici, iar pe piața neagră vindea petrolul la un preț mult mai mare.  
3.000.000 euro urmau sa fie virati intr-un cont din strainatate drept rasplata! 
DIICOT informeaza ca “in sarcina invinuitilor Marta si Blejnar se retine ca au acordat sprijin grupului infractional organizat in operatiunile de obtinere a autorizatiei de antrepozit fiscal si au blocat orice control sau inspectie fiscala la societatile comerciale utilizate de catre membrii gruparii, care ar fi putut conduce la stabilirea situatiei fiscale complete si corecte a antrepozitarilor. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22.000.000 lei, reprezentand TVA si accize”. Blejnar ar fi pretins 3.000.000 de euro spaga, bani ce urmau au-i fi virati intr-un cont din strainatate, se arata intr-un referat al DIICOT. Aceste indicii provin din interceptari intre diverse persoane implicate in gruparea de crima organizata. 
Interesant este ca in timp ce pe numele lui Codrut Marta si a lui Sorin Blejnar sunt invinuiri si la DNA si la DIICOT, instanta a lasat-o pe sotia lui Marta, acuzata de proxenetism cu prostituate de lux in libertate, consierand ca nu mai prezinta pericol public. 
Blejnar a transmis, intr-o conferinta de presa din 31 august 2012, ca e prieten de 30 de ani cu Codrut Marta. Fostul sef al ANAF a explicat ca a fost ”o victima a trusturilor de presa si a politicienilor, pentru ca am deranjat. Cat a fost referendumul s-au amplifciat atacurile la adresa mea, a familiei mele…”


Dedicatie de la mine si de la un alt Sorinel 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK