Planuri mari pentru Braşov în 2021 | Un blog cu și despre...Brașov!

28.02.2013

Planuri mari pentru Braşov în 2021

Chiar dacă mai sunt câţiva ani până atunci, Braşovul ar putea deveni în anul 2021, viitoarea Capitală Culturală a Europei. Ar fi astfel al doilea oraş al României, după Sibiu, care va avea această onoare. Deşi nu este o certitudine, reprezentanţii municipalităţii iau în calcul pregătirea oraşului pentru acest statut în anii care urmează.

 Istoria, tradiţia, cultura, arhitectura şi poziţionarea geografică a Braşovului sunt doar câteva dintre lucrurile care fac oraşul eligibil pentru titlul de Capitală Culturală a Europei în 2021. Timpul rămas până atunci ar putea servi pentru ca autorităţile să pună la punct agenda culturală, infrastructura, să facă imaginea Braşovului să conteze pe harta culturală a continentului. Mai mult, primarul George Scripcaru spune că totul are şi o coloratură politică şi că oamenii ar trebui să sprijine ideea stabilirii capitalei Regiunii Centru la Braşov.
 
"Cetăţenii Municipiului şi Judeţului Braşov ar trebui să înţeleagă şi să îi sancţioneze pe politicienii de la celelalte partide care fac jocuri şi strategii ca să sprijine stabilirea capitalei regiunii în altă parte decât la Braşov." - George Scripcaru - primar Braşov, PDL

Recent încheiat, Festivalul Olimpic al Tineretului European serveşte ca exemplu în acest scop, pentru o poziţionare printre oraşele care au ceva de oferit din punct de vedere cultural. Când a fost Capitală Europeană, Sibiul a atras prin statutul pe care l-a avut mai mulţi turişti decât în orice altă perioadă, peste un milion doar în 2007, dintre care foarte mulţi s-au stabilit şi au făcut investiţii aici.

"Din datele pe care le avem noi, peste 2000 de investitori străini fac afaceri la Sibiu şi în împrejurimi, unde, de altfel, au apărut în ultimii ani centre comerciale, fabrici, adevărate parcuri industriale." - Cosmin Călinescu - corespondent Digi24

Prin proiecte culturale de mare anvergură, Sibiul a atras în această perioadă investiţii de peste 50 de milioane de euro.  Astfel, au putut fi recondiţionate clădiri în stare avansată de degradare, aşa încât oraşul să poată deveni unul primitor. Primarul George Scripcare recunoaşte că în Braşov aceasta este încă o problemă.

"Avem clădiri cu proprietari care închiriază spaţiile. Ei stau în altă parte, fac venituri şi pică tencuiala de pe faţadele caselor şi accidentează oamenii care trec pe stradă. Iar ei aşteaptă să vină Primăria să le repare faţada." - George Scripcaru - primar Braşov, PDL

Dacă toate problemele vor fi rezolvate în timp util, Braşovul ar putea întruni toate datele ca să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK