Reguli noi de circulaţie pentru Centrul Vechi | Un blog cu și despre...Brașov!

12.02.2013

Reguli noi de circulaţie pentru Centrul Vechi

Strada Muresenilor
Braşovenii care locuiesc pe Republicii, Postăvarului, Michaell Weiss sau Piaţa Enescu vor putea merge cu maşina până acasă doar dacă au loc de parcare în curte. Cei care vor să se aprovizioneze vor avea acces pe lângă terase

Proiectul de reabilitare a centrului istoric va continua în acest an cu câteva lucrări de anvergură. Deocamdată, realizarea acestora rămâne la stadiul de propunere, până la momentul la care va fi votat bugetul municipiului, iar edilii vor şti cu exactitate de câţi bani dispun pentru astfel de investiţii. Propunerea municipalităţii este de a transforma atât strada Michael Weiss, cât şi Piaţa Enescu în pietonal, pe modelul străzii Republicii sau Postăvarului. Pe Weiss ar urma însă, să fie şi terase, dar faţă de anul trecut, pe axul central al străzii, respectiv pe unde acum pot circula autovehiculele care fac aprovizionarea magazinelor sau restaurantelor din zonă şi pe unde au acces riveranii de pe Weiss, de pe Republicii şi din Piaţa Enescu. 
Primăria Braşov a adoptat un nou regulament de funcţionare a teraselor care îi obligă pe comercianţi să folosească doar două tipuri de mobilier avizate de Comisia de Cultură, însă, şi în ceea ce priveşte dispunerea meselor vor fi câteva reguli stricte, astfel ca accesul auto să nu fie îngreunat, în special în situaţii de urgenţă.
Dacă lucrările de transformare a acestor străzi în pietonal vor fi bugetate pentru anul acesta, cei care locuiesc în zonă vor mai avea acces cu maşina doar dacă au un loc de parcare în curte. Staţionarea autovehiculelor în întreaga zonă va fi strict interzisă, ţinând cont că, până acum, în Piaţa Enescu erau prevăzute câteva locuri de parcare pentru riverani. Locatarii vor mai putea intra cu maşina în zonă doar temporar, în cazul în care nu au garaj, pentru a se aproviziona. Accesul cu maşina pe Republicii ar urma să se facă tot pe Michael Weiss, respectiv pe la intrarea dinspre Mureşenilor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că riveranilor din Centru li se vor oferi parcări de reşedinţă în spatele Hotelului Aro, unde acum, o parte este parcare publică concesionată firmei P&P, iar o altă parte sunt locuri de reşedinţă. „Vom diminua numărul de locuri din parcare publică, astfel ca riveranii din Centru, care au avut locuri în Piaţa Enescu, să nu aibă probleme în ceea ce priveşte parcarea”, a asigurat Toarcea.

Sursa:  www.bzb.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK