„Legendele Ţării Bârsei”, premiate. | Un blog cu și despre...Brașov!

13.05.2013

„Legendele Ţării Bârsei”, premiate.

Distinctie Legendele Tarii Barsei
Fundaţia „Magazin Istoric” a acordat premiul „IC Filitti” albumului „Legendele Ţării Bârsei”. Acesta reprezintă singura carte premiată de către Fundaţie, editată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Cartea cuprinde o colecţie de legende săseşti, maghiare şi româneşti din Ţara Bârsei, ilustrate cu personaje potrivite naraţiunilor şi un studiu istoric care cuprinde şi o colecţie de gravuri, desene, fotografii şi ilustrate istorice.
La ceremonia de decernare a premiilor au participat şi autorii Nicolae Pepene şi Bogdan Popovici, aceştia primind din partea Fundaţiei câte o diplomă pentru profesionalismul cu care au realizat albumul istoric Legendele Ţării Bârsei, în cadrul proiectului implementat de AgenţiaMetropolitană Braşov. „Acest premiu ne onorează şi cred că este un avantaj pentru noi ca Braşovul să devină o forţă şi pe plan cultural, dar şi în ceea ce priveşte obţinerea capitalei regiunii”, a spus Nicolae Pepene.
Documente şi informaţii recent descoperite
Agenţia Metropolitană Braşov, care a editat albumul, speră să obţină o nouă finanţare de Administraţia Fondului Cultural Naţional pentru a relua acest proiect şi pentru a mai edita o serie de albume, care au ajuns deja în toate colţurile ţării cu scopul de a promova Ţara Bârsei şi a atrage cât mai mulţi turişti. „Elaborat de profesionişti în domeniul istoriei şi imagisticii istorice, albumul reprezintă o lucrare de referinţă în mediul cultural naţional. Premiul acordat de prestigioasa Fundaţie reprezintă o recunoaştere a valorii acestei cărţi, a eforturilor autorilor şi ale Agenţiei Metropolitane Braşov”, a declarat directorul general al AMB, David Dragoş.
Albumul, editat bilingv în română şi englează a fost gândit astfel încât să fie puse faţă în faţă legenda şi istoria. Istoricul Nicolae Pepene a precizat că, între timp, au mai fost descoperite câteva legende ale zonei, dar şi fotografii şi hărţi rare ale Braşovului, cum ar fi o hartă turistică de la începutul secolului XX, cu care ar putea fi completat albumul.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK