Sâmbătă, puteţi alerga alături de Maricica Puică şi Corina Ungureanu | Un blog cu și despre...Brașov!

16.05.2013

Sâmbătă, puteţi alerga alături de Maricica Puică şi Corina Ungureanu

Maricica Puica
Cele două campioane au confirmat prezenţa la Crosul împotriva cancerului la sân, de sâmbătă, de pe Aleea de sub Tâmpa.

Sub sloganul „Împreună în cursă împotriva cancerului mamar”, organizaţia non-guvernamentală Casiopeea îi invită pe braşoveni să li se alăture, sâmbătă, începând cu ora 10.00, ca prin sport să tragă un semnal de alarmă asupra unei boli necruţătoare care face din ce în ce mai multe victime în rândul femeilor din România. Cursa se adresează tuturor iubitorilor de mişcare în aer liber, cât şi acelora care ştiu că prin gestul lor mic pot face foarte mult bine. Cursa şi marşul Casiopeea se află la a doua ediţie la Braşov. Acestea au un scop în totalitate caritabil, dorind să strângă fonduri pentru doamnele care au suferit o intervenţie chirurgicală de extirpare a unui sân şi care nu-şi pot permite achiziţionarea unei proteze mamare. „De la prima ediţie şi până în prezent am colectat peste 55.000 de euro şi am achiziţionat 550 de proteze mamare”, a precizat Nathalie Davis, preşedintele Asociaţiei Casiopeea.
Crosul se va desfăşura pe sub Tâmpa, iar linia de start va fi lângă Baza Olimpia. Înscrierile se pot face la locul evenimentului între orele 8.30 şi 9.30. La start se vor alinia două dintre cele mai cunoscute sportive, Maricica Puică, laureată cu aur la atletism 3.000 m şi bronz 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Los Angeles în 1984, şi Corina Ungureanu, campioană mondială şi europeană la gimnastică. „Voi fi prezentă la astfel de evenimente ori de câte ori voi fi invitată. Sportul înseamnă sănătate, iar scopul crosului şi al marşului care se vor organiza sâmbătă este sănătatea. Doresc ca, alături de organizatori, acest eveniment să fie un exemplu şi pentru alţii”, a spus Corina Ungureanu.
Taxa de participare este de 40 de lei, iar fiecare participant adult va primi un voucher pentru o ecografie mamară gratuită, în valoare de 40 euro, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani urmând să plătească doar o taxă modică cuprinsă între 1 şi 5 lei, iar cei cu vârsta între 12 şi 16 ani vor plăti 15 lei.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK