Crăciun în Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii şi Cetăţuie | Un blog cu și despre...Brașov!

22.11.2011

Crăciun în Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii şi Cetăţuie

Trei locaţii speciale vor fi amenajate pentru sărbătorile de iarnă.

Piaţa Sfatului nu va mai fi singurul punct central al sărbătorilor de iarnă. Este foarte posibil ca şi Piaţa Unirii şi Cetăţuia să devină atracţii ale acestui sezon. Primarul George Scripcaru ne-a declarat că dacă vremea va fi ca şi până acum, este posibil să fie finalizate lucrările atât în Piaţa Unirii, cât şi pe Cetăţuie. „Pe Cetăţuie se lucrează intens la taluzare şi la montarea instalaţiei de iluminat arhitectural. Dacă aceste lucrări vor fi gata, atunci Cetăţuia va fi un punct de atracţie al sărbătorilor de iarnă. Şi în Piaţa Unirii depindem tot de vreme, pentru a finaliza cea mai mare parte a lucrărilor de reabilitare. Dacă treaba merge bine, atunci alături de Piaţa Sfatului, vom avea
evenimente şi în Piaţa Unirii, şi la Cetăţuie. Vrem să aprindem luminile pe 6 decembrie de la Cetăţuie odată cu pomul de Crăciun”, ne-a declarat primarul George Scripcaru. La Cetăţuie s-a promis că în această iarnă va fi organizat un eveniment special: „Crăciun la Cetate”. În vara acestui an primarul George Scripcaru a spus că va propune Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului să devină partener în realizarea acestui eveniment. „Cred că vom organiza «Crăciun pe Cetate» chiar şi singuri. Vor exista momente speciale care ţin de tradiţiile culinare în mare parte pe care le avem în zonă”, a adăugat primarul Scripcaru. Iar în Piaţa Sfatului va fi montat un brad înalt de peste 20 de metri. Acesta a fost deja ales din pădurile municipiului de specialiştii Regiei Pădurilor Kronstadt.
Lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii sunt aproape finalizate. Mai sunt câteva puncte în care se realizează pavajul, trebuie montat mobilierul urban şi bradul pentru Crăciun poate fi montat. Ultimele lucrări de finisaje vor fi realizate în primăvara anului viitor.
În ceea ce priveşte Cetăţuia, municipalitatea a realizat în această toamnă lucrări de reabilitare a tuturor străzilor de acces, a pietonalelor din jurul cetăţii şi iluminatul public. Iar SIF Transilvania a trebuie să pună în valoare Cetatea, prin montarea unui sistem de iluminat arhitectural, care se pare că este pe punctul de a fi realizat.

Sursa: www.bzb.ro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK