Flacara Olimpica |
Pe 10 februarie, torţa va pleca spre Braşov, urmând să poposească pe traseu în principalele oraşe: Ploieşti, Sinaia Azuga, Buşteni şi apoi, să ajungă în staţiunile braşovene, unde în perioada 17 – 22 februarie se vor desfăşura competiţiile din cadrul FOTE. În fiecare oraş gazdă va avea loc câte o scurtă oprire în faţa primăriei, unde va fi înmânată torţa olimpică primarului după care, unei persoane reprezentative pentru oraş, în special sportivi, pentru a alerga câteva sute de metri cu aceasta.
Decanul de vârstă al schiorilor va prelua flacăra la Râşnov
În fiecare staţiune unde torţa va poposi, edilii au pregătit câte un spectacol special. „Spectacolul va începe cel mai probabil în jurul orei 13.30 şi acum identificăm sportivii care vor participa la eveniment şi vor prelua flacăra atunci când va ajunge la Predeal. Este normal să marcăm momentul printr-un eveniment special”, ne-a explicat primarul Predealului Liviu Cocoş.
La Râşnov, torţa va fi adusă în alergare de Constantin Vlădea, în vârstă de 90 de ani, decanul de vârstă al schiorilor din România, care schiază încă de la vârsta de şapte ani, şi a participat în 1948 la Olimpiada de Iarnă din 1948. Acesta va purta chiar tricoul pe care l-a avut la competiţiile de atunci şi îi va înmâna torţa primarului Adrian Veştea. Acesta va înmâna torţa celor doi sportivi râşnoveni, Iulian Pâtea, care a avut o performanţă notabilă, în weekend, la sărituri cu schiurile, fiind primul român care a obţinut o cupă FIS, şi Diana Salman, calificată la campionatul mondial de biatlon. „Am vrut astfel să dăm dovadă că atât biatlonul, cât şi săriturile cu schiurile sunt sporturi apreciate în comunitatea noastră, deşi la Râşnov, în cadrul FOTE se va desfăşura doar proba de sărituri cu schiurile. După această ceremonie va fi organizat un spectacol special la care vom invita nume mari din muzica românească. Sperăm că va participa cât mai multă lume la eveniment şi va fi un moment istoric pentru întreaga ţară”, ne-a declarat primarul Adrian Veştea.
Expusă la Casa Căsătoriilor
În centrul oraşului, în Piaţa Unirii, se va construi un soclu special, unde flacăra va fi expusă până la finele Festivalului, respectiv pe 22 februarie.
Şi la Braşov, flacăra olimpică va fi expusă la Casa Căsătoriilor până în ziua deschiderii evenimentului, iar atât braşovenii, cât şi turiştii se vor putea fotografia cu acest simbol olimpic. Torţa va fi întâmpinată şi la Braşov cu un spectacol special în seara zilei de 10 februarie.
Traseul torţei olimpice în data de 10 februarie
Ploieşti ora 10.00
Sinaia ora 11.45
Buşteni ora 13.00
Azuga ora 14.00
Predeal ora 14.45
Râşnov ora 15.45
Cheile Grădiştei ora 17.15
Primăria Braşov 18.10
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu