Duatlon Tara Barsei-29 iunie 2014 | Un blog cu și despre...Brașov!

17.03.2014

Duatlon Tara Barsei-29 iunie 2014



In acest an duatlonul va avea loc in ultimul week-end din iunie, in data de 29 Iunie 2014. Va asteptam cu mic, cu mare, in mirificul decor patronat de Cetatea Rasnovului, langa Brasov, sa participati sau sa va incurajati prietenii la editia a IV-a a Duatlonului Tara Barsei.

Anul acesta vom organiza si prima editie a Mini-Duatlonului Tara Barsei, rezervata micilor sportivi, in aceeasi zi si aceeasi locatie.

Inscrierile au inceput la 01.02.2014

TRASEU AMATORI

Concurentii de la individual si de la stafeta vor avea o proba de bicicleta de 16,5 km si o proba de alergare de 8,5 km. Mai jos se pot vedea detalii despre traseu pentru fiecare proba in parte precum si un grafic cu diferenta de nivel.

Proba Bicicleta – distanta 16,5 km / diferenta nivel +510m

Route 2,093,920 – powered by www.bikemap.net

Startul se da de la Partia de Biatlon de pe Valea Carbunarii. De aici, o prima parte a traseului se va merge in spatele masinii de politie, iar startul se va reda din centru orasului Rasnov. Se urca pe sosea pana la parcarea cetatii. De aici se va urca aproximativ 200m pe drumul spre cetate, dupa care se va face dreapta prin padure. Traseul continua pe culme spre stanga si coboara intr-un drum forestier. Se face dreapta si se continua pe acest drum forestier, pana se ajunge la marcajul turistic triunghi rosu, unde se va face din nou dreapta. Acest marcaj se urmeaza pana in Poiana Cristianului unde o sa intersecteze soseaua.

Se va traversa si se va continua pe traseul turistic marcat cu banda albastra spre Pestera Rasnoavei. In apropierea pesterii, se va face stanga pe poteca ce duce catre un punct de belvedere. Traseul continua pe culme catre Dealul Bogdan, unde se va face dreapta pe o curba de nivel si apoi se coboara pe culme spre Valea Carbunarilor. In partea finala se coboara spre drumul de acces spre partie, se face dreapta si se ajunge la start sosire.

Proba Alergare – distanta 8,5 km / diferenta nivel +370m

Bike route 2,180,278 – powered by Www.bikemap.net

Dupa terminarea primei probe, se va lasa bicicleta in zona de start si se va pleca in proba de alergare. Se urca o prima panta mai sustinuta, iar dupa ce se ajunge in culme se continua dreapta spre marcajul turistic banda albastra. Cand se ajunge la marcajul turistic banda albastra, se coboara pana in forestierul din Valea Popii. Se merge pe acest drum pana aproape de case si apoi se urca dreapta pe treptele de lemn. Se continua urcarea pana se ajunge in culmea din apropierea parcarii cetatii. Se continua pe aceasta culme pe traseul turistic cruce albastra. La un moment dat, se coboara pe o muchie spre Pestera Valea Cetatii. Se alearga pe o poteca paralele cu drumul pana la parcarea pesterii si apoi se urca pe o poteca, lasand pestera in stanga. Cand se ajunge in culme, se continua pe o curba de nivel si la final se coboara o panta abrupta spre o poiana. Din poiana se coboara spre capatul partiei de biatlon, de unde se continua spre sosire.

TRASEU AVANSATI

Concurentii de la individual si de la stafeta vor avea o proba de bicicleta de 24 km si o proba de alergare de 11 km. Mai jos se pot vedea detalii despre traseu pentru fiecare proba in parte precum si un grafic cu diferenta de nivel.

Proba Bicicleta – distanta 24 km / diferenta nivel +760m

Route 2,087,659 – powered by www.bikemap.net

Startul se da de la Partia de Biatlon de pe Valea Carbunarii. De aici, o prima parte a traseului se va merge in spatele masinii de politie, iar startul se va reda din centru orasului Rasnov. Se urca pe sosea pana la parcarea cetatii. De aici se va urca aproximativ 200m pe drumul spre cetate, dupa care se va face dreapta prin padure. Traseul continua pe culme spre stanga si coboara intr-un drum forestier. Se face dreapta si se continua pe acest drum forestier, pana se ajunge la marcajul turistic triunghi rosu, unde se va face din nou dreapta. Acest marcaj se urmeaza pana in Poiana Cristianului unde o sa intersecteze soseaua.
Se va traversa si se va continua pe traseul turistic marcat cu banda albastra spre Pestera Rasnoavei. In apropierea pesterii, se va face stanga pe poteca ce duce catre un punct de belvedere. Traseul continua pe culme catre Dealul Bogdan.
In acest punct se separa traseul de avansati de cel de amatori, avansatii trecand de doua ori prin acest post. La prima tura o sa se coboare spre valea Boaru, aproape de Cheile Rasnoavei. Se merge pe drumul forestier pana la o bifurcatie, unde se va face dreapta. Se merge putin pe firul apei, iar apoi se urca dreapta intr-o culme unde se face stanga. Se merge pe aceasta culme pana se ajunge in traseul turistic banda albastra. De aici si pana la Dealul Bogdan sunt aproximativ 2 km pe care s-a mai mers si la prima tura. Cand se ajunge la Dealul Bogdan la a doua tura, se va face dreapta pe o curba de nivel si apoi se coboara pe culme spre Valea Carbunarilor. In partea finala se coboara spre drumul de acces spre partie, se face dreapta si se ajunge la start sosire.

Proba Alergare – distanta 11 km / diferenta nivel +480m

Route 2,185,558 – powered by www.bikemap.net

Dupa terminarea primei probe, se va lasa bicicleta in zona de start si se va pleca in proba de alergare. Se urca o prima panta mai sustinuta, iar dupa ce se ajunge in culme se continua dreapta spre marcajul turistic banda albastra. Cand se ajunge la marcajul turistic banda albastra, se coboara pana in forestierul din Valea Popii. Se merge pe acest drum pana aproape de case si apoi se urca dreapta pe treptele de lemn. Se continua urcarea pana se ajunge in culmea din apropierea parcarii cetatii. Se continua pe aceasta culme pe traseul turistic cruce albastra. La un moment dat, se coboara pe o muchie spre Pestera Valea Cetatii. Se alearga pe o poteca paralele cu drumul pana la parcarea pesterii si apoi se urca pe o poteca, lasand pestera in stanga. Cand se ajunge in culme, se continua pe o curba de nivel si la final se coboara o panta abrupta spre o poiana.
In poiana se separa traseul de avansati de cel de amatori. Cei de la avansati vor continua spre Pestera Rasnoavei si vor urca pana in culme in apropierea traseului de bicicleta. Se coboara apoi spre capatul partiei de biatlon, de unde se continua spre sosire.

PUTETI SA VA INSCRIETI AICI:

INSCRIERI


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK