“Cu mătuşa prin România” | Un blog cu și despre...Brașov!

09.09.2012

“Cu mătuşa prin România”

Alexandru Andries
  Alexandru Andrieş lansează un nou disc şi albumul de călătorie “Cu mătuşa prin România”, joi, de la ora 16.30, la ceainăria Cărtureşti Verona din Capitală, informează un comunicat.
Fanii lui Alexandru Andrieş vor avea parte joi de o dublă lansare albumul de călătorie “Cu mătuşa prin România”, publicat la Editura Vellant, şi discul “JT”, produs de casa de discuri A&A Records.
Al treilea album de Alexandru Andrieş apărut la Editura Vellant, “Cu mătuşa prin România” spune povestea unei călătorii aşteptate de 44 de ani, de când mătuşa artistului a plecat din ţară în America. O călătorie prin România, cu aparatul foto în mână, gata să surpindă locuri frumoase, mâncăruri grozave şi momente amuzante din două perspective: a lui Alexandru Andrieş şi a simpaticei mătuşi venite din Key Biscayne să revadă ţara în care a crescut. Pentru ca lucrurile să fie perfect documentate, relatarea nepotului este transcrisă în album, iar a mătuşii este imprimată pe DVD-ul bonus care însoţeşte cartea.
Discul “JT” (cu un titlu format din iniţialele lui James Taylor) aduce noi sonorităţi pentru 18 piese din discografia artistului american care deţine cinci premii Grammy şi un loc în Rock & Roll Hall of Fame. Amuzante sau delicate, despre dragoste sau despre oraş, melancolice sau ironice, piesele de pe albumul “JT” îi aduc pe fani mai aproape de muzica lui James Taylor în timp ce ascultătorii pot fredona în româneşte “Summer’s here/ A venit vara iar” sau “Don’t let me be lonely tonight/ Să nu mă laşi singur”.
Despre albumul “Cu mătuşa prin România”, Andrieş spune: “… nu vorbim de un album turistic comandat de vreo instituţie, e relatarea sinceră şi fără niciun fel de scop a unei călătorii în care se amestecă peisaje, pofte culinare, uimiri şi admiraţii sincere (dar şi comentarii acide, cînd e cazul). De fapt, e ca şi cum asistaţi invizibili la o discuţie între mătuşa mea şi mine, pe subiectul acestei călătorii pe care ea şi-o dorea de ani de zile şi care în sfîrşit s-a întîmplat – aerul relaxat şi ideea de intimitate sunt ingredientele care dau gustul special pe care îl are şi cartea, şi discul bonus – şi cred că am făcut bine mergînd în această direcţie…”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK