O firmă braşoveană propune o alternativă inovativă de stingere a incendiilor | Un blog cu și despre...Brașov!

10.09.2012

O firmă braşoveană propune o alternativă inovativă de stingere a incendiilor

Prototip functional
Toată lumea ştie cât de devastator poate fi un incendiu şi câteva pagube poate provoca. Şi ceea ce nu distruge focul sigur va distruge apa folosită la stingere. Pentru a evita toate aceste lucruri o firmă braşoveană propune o alternativă inovativă de stingere a incendiilor cu ceea ce se poate numi apă USCATĂ. Sistemul de detectare şi stingere a flăcărilor funcţionează practic tot cu apă doar că foloseşte cu 90% mai puţin lichid decât sistemele clasice. Firma distribuitoare a pus la punct la Braşov cel mai mare laborator de testare al sistemului cu apă nebulizată.  În caz de incendiu sistemul inteligent care este compus din două componente unul vizibil sub podeaua laboratorului şi celălalt în plafon acţionează promt şi fulgerător la doar câteva minute de la detectarea fumului. De apreciat la acest sistem inteligent, pe lângă faptul că are un consum de apă, mai scăzut cu 90%, este faptul că tot ceea ce se află în încăpere rămâne practic intact după declaşarea alarmei. Că este vorba despre acte, mobilier sau echipamente electrice şi electrocasnice- toate vor fi perfect funcţionale după ce flăcările au fost stinse.
"Sistemul este numit sistem de apă nebulizată datorită amestecului de apă cu gaz şi a producerii de microparticule de apă şi care acţionează la baza focului şi suprimă incendiul practic" a declarat  Seleniu Săcelean, manager firmă distribuitoare. Sistemul stinge eficient atât incendiile minore, cât şi incendiile majore. 

Partea superioara
"Aceste sisteme sunt toate testate în incendii reale şi astfel ceea ce noi facem de fapt cu apa nebulizată este dovedit în situaţii reale, în incendii la scară reală şi asta face diferenţa." a spus Daniel Bognar,  director regional de vânzări.
Aceste sisteme inteligente sunt folosite deja, în Spania, începând de la bănci şi instituţii de stat până la gări, aeroporturi, şi staţii de metrou sau chiar spitale. De fapt sistemul nu are limite atunci când vine vorba despre locaţiile în care poate fi montat şi este chiar apreciat în clădiri de birouri sau în imobile în care se păstrează arhive cu documente extrem de valoroase şi asta tocmai eficienţei cu care opreşte un incendiu şi a volumului extrem de scăzut de apă folosit. Firma distribuitoare a prezentat  la sediul său şi modele de ultimă generaţie de extinctoare. 

Duzele
"Este un sistem inovator care prezintă o eficacitate ridicată faţă de sistemele existente care cu mult mai puţină cantitate de produs sting foc mai mult. Noi am mers chiar şi pe idea de extintoare ecologice, biodegradabile, care nu lasă reziduuri. Acestea nu numai că sting focul dar nici nu distrug obictele dintr-o încăpere afectată de foc." a spus Juan Castilla Corral,  reprezentant firmă de extinctoare 
Sistemele de stingere a incendiilor au fost dezvoltate în anii '90 în special pentru marină care solicita rezervoare mai mici de apă pentru sisteme clasice. Acestea sunt produse în Finlanda şi distribuite în toată Europa iar acum acestea sunt disponibile şi în România prin distribuitorul de la Braşov. Preţul acestora nu este cu mult peste al celor clasice însă dacă firmele şi proprietarii de diferite locaţii ar fi interesaţi de astfel de achiziţii nu la fel putem spune şi despre reprezentanţii intituţiilor publice locale şi nu numai , care în urma licitaţiilor de achiziţii publice trebuie să aleagă varianta cea mai ieftină.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK