La 120 de ani de viata,porţi deschise, la Fabrica de bere | Un blog cu și despre...Brașov!

17.09.2012

La 120 de ani de viata,porţi deschise, la Fabrica de bere

eticheta Bere Brasov 1977
Timp de trei zile, de astăzi şi până miercuri, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la înfiinţare, Fabrica de Bere Ciucaş va putea fi vizitată de braşoveni, în cadrul „Zilelor porţilor deschise”. Vizitatorii vor putea vedea cum se pegătesc ingredientele cunoscutei beri autohtone, cum arată mustul dulce, berea nefiltrată, produsul finit sau linia de îmbuteliere. În tot acest timp, li se va prezenta procesul tehnologic, de la pregătirea materiei prime, la fermentare, filtrare şi pasteurizare. În acest mod, ei vor putea afla ce face diferenţa între diferitele sortimente de bere, al căror gust e determinat de cantitatea de malţ, hamei sau mălai, dar şi de temperatura la care fermentează mustul.
Fabrica de bere de la Braşov a fost construită în anul 1892, de către concernul Czell şi Fiii. Atunci, capacitatea de producţie era de 14.000 de hectolitri pe an, cantitate ce este realizată acum, susţine Mihai Bârsan, vicepreşedinte de marketing al companiei, în doar o săptămână. În 1948, fabrica a fost naţionalizată, devenind Fabrica de Bere Aurora, iar în 1995 a fost privatizată. A urmat un amplu program de modernizare, rezultatul fiind atingerea unei producţii de 600.000 de hectolitri pe an. În 2004, după un an de negocieri, „Aurora” a fost preluată de SAB Miller, devenind a patra fabrică din România deţinută de această companie.
Pe de altă parte, de-a lungul anilor, producătorul autohton de bere s-a implicat în mai multe evenimente şi proiecte de interes comunitar.
„Pe lângă festivalul berii, devenit de câţiva ani «Oktoberfest», ne-am implicat în amenajarea unor locuri de picnic, cum este cazul celui din Noua. De asemenea, am desfăşurat şi mai multe campanii de promovare a obiectivelor turistice din judeţ, cea mai recentă fiind derulată împreună cu National Geographic Romania, proiect ce a presupus realizarea unei broşuri care a fost distribuită împreună cu prestigioasa revistă”.

Fabrica de bere de mixtvro

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK