Pensiunea Old City | Un blog cu și despre...Brașov!

15.06.2014

Pensiunea Old City


Brașovul, un oraș istoric situat în platoul Țara Bârsei, pe drumul ce străbate valea Prahovei și se șerpuiește prin Predeal, a reprezentat odinioară una din cele mai importante fortărețe economice, situându-l cel mai important oraș din Transilvania. 
  
 Centrul Vechi sau cartierul Cetate, reprezintă, așa cum și numele inspiră, zona Brașovului care încă păstrează aerul pitoresc de altădată. Prin parcurgerea acestuia putem admira casele ce "se sprijină una de alta”, construite după un plan bine meșteșugărit, boltele cu arcuri frânte aparținând stilului gotic ori cele curbate reprezentând trecerea spre Renaștere, ce reîntregesc tabloul orașului medieval și reușesc să aducă în fiecare moment, cadrul medieval de mult apus. 
   Pensiunea Old City, așezată în Centrul Vechi, își supune arhitectura exterioară linieii trasate de istorie, însă revigorează formele vechi prin culoare tocmai în a ne pregăti pe noi, oaspeții, pentru ambianța interioară trădată parcă prin ornamentele aplicate încă de la intrare. 
  
 Strategic poziționată, pensiunea Old City, poate reprezenta un punct de plecare către mai multe centre de atracție turistică precum Pietrele Lui Solomon, Muzeul de Istorie, Bastionul Țesătorilor, Poiana Brașov, Biserica Neagră etc, transportul în comun fiind foarte accesibil în această zonă. 
  
 Vă așteptăm cu "portile deschise” în zona mirifică a Brașovului, cu un pat cald și o masă gustoasă la pensiunea Old City
 Făurită într-o fostă reședința săsească, ce se încadrează perfect în peisajul architectural al locului, pensiunea Old City, îmbină perfect imaginea istorică a așezământului cu aportul elementelor moderne din interior, ce oferă atât condiții foarte bune de cazare cât și o atmosferă prielnică unei "escapade la aer curat de munte”. 
 Într-o tonalitate de culori complementare, interiorul pensiunii este dominat de pereții sobri din cărămidă care deși îmbătrâniți de vreme își păstrează aspectul viu al culorii roșiatice. Alte încăperi ce nu-și susțin rezistența pe zidurile cărămizii, păstrează tonul culorii fiind "in pas cu trendul” ce se poartă în design interior.  
  
 Undele de lumina difuză dar precisă, răzbat fie din lămpile cu petrol aduse tocmai pentru a completă imaginea retro fie din spoturile modern aplicate în pereții artificial modificați, ce reflectă curentul modern ce îl poartă pensiunea.  
  
 Dotate cu moblier modern, estetic și ergonomic aranjat, camerele reprezintă mai mult decât un loc unde "sa pui capul pe perna”. Așternuturile curate și îngrijite, televizorul, biroul și dulapul de haine, baia modernă formează mediul util, plăcut și sănătos al șederii noastre, ca oaspeți. 
  
 Pentru a servi un "pahar de ceva” pensiunea Old City pune la dispozitie un bar în subsolul acesteia, unde pereții de cărămidă sunt completați de designul retro dar modern al scaunelor și al barului ce combină fierul forjat cu lemnul strălucitor, lăcuit.  
Informatii si rezervari pe linkul de mai jos:

Pensiunea Old City  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK