Orice se poate recicla. La Braşov sunt peste 300 de puncte de colectare | Un blog cu și despre...Brașov!

18.10.2012

Orice se poate recicla. La Braşov sunt peste 300 de puncte de colectare

Harta Reciclarii


“Dacă în 2011 am lansat Harta Reciclării pentru Ploieşti şi Bucureşti, anul acesta extindem harta și pentru Municipiul Brașov. Am identificat peste 300 de puncte de colectare la nivelul Brașovului, majoritatea fiind pubele stradale (aproape 250), restul reprezentând 44 de magazine și 18 centre specialializate care și-au dat acordul de apariție pe această Hartă. În 2012 s-au reciclat în pubele stradale 1.105 tone de deșeuri (hârtie și carton, plastic și PET, sticlă și metal), dar până în 2020 locuitorii Brașovului ar trebui să ajungă să recicleze aproximativ 40.000 tone deșeuri municipale, iar noi ne dorim ca prin intermediul Hărții să le facem cunoscută infrastructura pe care o pot folosi și regulile reciclării corecte.”, a declarat Lia Bolte, Coordonatorul proiectului Harta Reciclării. 


“GDF SUEZ Energy România susţine şi anul acesta proiectul Harta Reciclării, fiind un proiect care se încadrează în axele de acţiune a companiei. Am decis sa sprijinim dezvoltarea proiectului şi la nivelul municipiului Braşov deoarece, pe de o parte acesta se află în zona noastră de activitate, iar pe de altă parte dorim să punem la dispoziţia clienţilor noştri şi a publicului larg acest instrument util şi simplu de utilizat pentru identificarea punctelor de colectare din proximitate.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România. 
Pe lângă evenimentul oficial de lansare de weekendul acesta, echipa proiectului Harta Reciclării va reveni în Municipiul Brașov în perioada 26-28 octombrie 2012, în Unirea Shopping Center Brașov.
De ce să participați?
-pentru că o să oferim informații despre colectarea selectivă corectă a deșeurilor reciclabile,
-vă vom arăta cum să găsiți cel mai aprociat punct unde puteți duce reciclabilele,
-vă vom oferi Harta Reciclării Brașov,
-veți putea participa la diferite ateliere de transformare a reciclabilelor în obiecte utile sau de artă,
-vă veţi putea înscrie la tombola cu premii în valoare de 1.000 de lei, condiția de participare fiind aducerea a cel puțin unui deșeu reciclabil.

Harta Reciclării beneficiază şi de ajutorul partenerilor locali: Primăria Municipiului Brașov și Unirea Shopping Center Brașov.


HARTA RECICLARII BRASOV

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK