Snowtubing si Zorbing in Poiana Brasov | Un blog cu și despre...Brașov!

22.10.2012

Snowtubing si Zorbing in Poiana Brasov


Snowtubing

Snowtubing consta intr-o partida de alunecare rapida pe zapada cu ajutorul unui colac de cauciuc. Totul se face pe partii special amenajate pentru asta.Snow tubingul este foarte popular în alte ţări, iar acum, Primăria Braşov vrea să investească într-o astfel de pârtie şi în Poiana Braşov. În prezent, specialiştii municipalităţii lucrează la studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru amenajarea unei astfel de pârtii în staţiune, care să fie dedicată exclusiv celor care practică săniuşul, astfel ca numeroasele accidente care s-au petrecut iernile trecute, din cauza inexistenţei unuei astfel de amenajări să fie evitate. Pârtia se va amenaja în zona de derdeluş dinspre Pârtia Bradul, şi va fi delimitată, astfel ca săniile să nu mai ajungă în calea de acces spre Bradul. 

Gata iarna aceasta?!

Pârtii de snow tubing există în apropiere de Braşov doar la Azuga, iar cea mai lungă are 60 de metri, iar cea mai scurtă 30 de metri. Pârtiile din Poiană vor fi putea fi folosite şi pe timpul verii, fiindcă se va monta şi un soi de covor din cauciuc peste pământ, astfel ca săniile gonflabile să alunece chiar dacă nu mai este zăpadă. „În luna noiembrie, vom finaliza documentaţia urmând să scoatem la licitaţie execuţia. Vrem ca pârtia să devină funcţională din acest sezon rece. După ce vom ştii cu exactitate costurile investiţiei, vom căuta şi o soluţie de finanţare. Poate fi vorba de o finanţare de la bugetul local sau de o ascociere cu un partener privat”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Pârtia va putea fi folosită şi pentru zorbing, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.
Zorbing
 Zorbing este un sport extrem nou extins cu succes in USA, Europa si Asia. Originar din Noua Zeelanda, Zorbing consta in rostogolirea unei persoane aflata intr-o sfera transparenta de mari dimensiuni (de la 2,6 pana la 3,8 m diametrul exterior) pe un teren in pantă (si nu numai). Zorbing-ul este un sport extrem pentru senzatiile de rotire si de aparenta imponderabilitate pe care le oferă.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK