Flautul ce aparţine lui Ion Bogdan Ştefănescu, unicul de acest fel din ţara noastră, a fost creat la celebra fabrică Muramatsu din Japonia şi va fi prezentat publicului braşovean în 25 aprilie, la Reduta. Concertul de la Braşov este primul în cadrul turneului naţional „Flautul de Aur” susţinut de flautistul
Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail.
Un concert al sunetelor scoase de un flaut de aur, unic în România, şi de un pian la care se va afla braşoveanul Horia Mihail. Asta este propunerea pe care o fac Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo braşovenilor, în 25 aprilie, când, la Centrul Cultural „Reduta” începe turneul naţional „Flautul de Aur”. Turneul se desfăşoară în perioada 25 aprilie-7 mai, în Braşov, Piteşti, Reşiţa, Bucureşti, Caracal. În cele cinci oraşe alese pentru această expediţie, Ion Bogdan Ştefănescu şi Horia Mihail vor parcurge un repertoriu ce include lucrări din Bach, Mozart, Dvorak, Poulenc, Taktakishvili şi Mower.
Flautul ce aparţine lui Ion Bogdan Ştefănescu este unicul de acest fel din ţara noastră, şi a fost creat special pentru flautistul român la celebra fabrică Muramatsu din Japonia, renumită în toată lumea pentru calitatea flautelor pe care le produce, dar şi pentru faptul că fiecare angajat este obligat să studieze flaut în cele mai importante şcoli ale lumii.
Flautul lui Ion Bogdan Ştefănescu a fost ales de o echipă de specialişti ai firmei care l-au ascultat şi imprimat pe flautistul român cântând pe mai multe flaute de aur de diferite categorii, alegând în cele din urmă pentru el flautul de 18 karate masiv. „Îmi doresc, în primul rând, ca sunetul de flaut să ajungă la sufletul oamenilor, să-i mângâie pentru o clipă şi astfel să devină mai îngăduitori unul cu altul, mai zâmbitori şi, de ce nu, mai optimişti”, spune flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.
O expoziţie de flaute
Programul turneului este unul complex si atractiv oferind publicului şi alte surprize: la Braşov, Piteşti şi Bucureşti va fi prezentată o expoziţie de flaute organizată de Wiener Flötenwerkstatt. În cursul celor 25 de ani de existenţă, Wiener Flötenwerkstatt a devenit unul dintre cele mai importante ateliere specializate în producerea şi comercializarea de flaute din Austria, câştigând, astfel, aprecierea instrumentiştilor de pretutindeni. Începând din anul 2011, Wiener Flötenwerkstatt propune, prin expoziţii şi prezentări susţinute în numeroase oraşe ale României, modele variate şi inovatoare de instrumente adresate tuturor categoriilor de interpreţi flautişti. În plus, publicul braşovean mai poate asista şi la o lansare a unui volum semnat de Ion Bogdan Ştefănescu - „Cuvântul de trecere”.
Sursa: www.bzb.ro
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu