Proiectul "Orasul Memorabil" cu arh. Ovidiu Talos | Un blog cu și despre...Brașov!

14.04.2012

Proiectul "Orasul Memorabil" cu arh. Ovidiu Talos




Orasul Memorabil este un proiect cultural de actualitate, organizat in Brasov de Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Bv-Cv-Hr. Scopul lui este cultivarea sentimentului de identitate locala. In acelasi timp, este o ocazie dialog intre locuitori si arhitecti pe tema evolutiei spatiului public si a arhitecturii orasului, pornind de la ipostaze diverse, imortalizate fotografic in trecut si prezent. 
Formele in care se concretizeaza proiectul sunt diverse: expozitii conventionale, expozitii stradale, instalatii artisitice, proiectii video, publicatii. Toate au la baza imagini ale Brasovului din timpuri diferite, furnizate de albumele de familie ale locuitorilor. Mai multe despre cum puteti avea un rol activ in proiect gasiti aici. Coordonatorii proiectului sunt Ovidiu Talos si Miruna Stroe.  
Editia 2012.
Proiectul se afla in faza de planificare si de accesare a finantarilor. Sustinerea companiilor private in acest proiect este incurajata. 
Pentru toamna acestui an planuim realizarea expozitiei exclusiv in aer liber, insotita de instalatii noi. Intentionam realizarea unui scurt documentar pe baza materialului adunat pana in prezent si desigur, realizarea unor proiectii video cu imaginile de anul acesta. 

Curiosi de proiectul "Orasul Memorabil" am discutat cu arh. Ovidiu Talos pentru un interviu inca de la lansarea editiei din acest an. Proiectul este coordonat de Ovidiu Talos si Miruna stroe, arhitecti in cadrul filialei locale a Ordinului Arhitectilor din Romania, avand suportul altor tineri arhitecti din Brasov, interesati de estetica orasului. Ce este Orasul Memorabil, care sunt noutatile pentru acest an dar si alte lucruri interesante le aflam in materialul video care urmeaza.
Am pastrat pentru sfarsitul interviului o discutie foarte interesanta legata de vechea fatada a Cerbului Carpatin din Piata Sfatului.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK