Roman se pregateste de un export in Dubai | Un blog cu și despre...Brașov!

30.10.2012

Roman se pregateste de un export in Dubai

Urban Crostown


Uzina braşoveană Roman SA are solicitări de autobuze din partea unei companii din Dubai pentr 100 de unităţi produse sub marca Urban Crosstown. Discuţiile sunt într-un stadiu destul de avansat, spune managerul companiei, Carol Rugacs, dar contractul încă nu este semnat. Asta deoarece societatea va trebui să participe la o licitaţie. Valoarea totală a contractului ar fi de aproximativ 12 milioane de euro, având în vedere că preţul unui autobuz Urban Crosstown este de 120.000 de euro.
Autobuzul Urban Crosstown are motorizare Euro 5, podea total coborâtă, caroserie autoportantă, dispozitive tehnice destinate să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi sistem de siguranţă care nu permite plecarea autobuzului cu uşile deschise. Are o capacitate totală de 91 de persoane, pe scaune şi în picioare şi atinge o viteză maximă de 80 de km/h. Autobuzul are şi o variantă cu podea joasă.
În august 2011, la un an de la lansarea producţiei autobuzelor la Roman Braşov, directorul societăţii anunţa că firma reuşise să vândă 60 de astfel de vehicule într-un an. La uzinele Roman Braşov se mai produc camioane, autovehicule speciale pentru diverse industrii şi tractoare.
Societatea braşoveană Roman SA a reuşit să vândă în primele şapte luni ale acestui an doar 12 autocamioane, se arată într-un raport al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme. Managerul general al companiei, Carol Rugacs, ne-a declarat că „noi am produs mai multe, dar am reuşit să vindem doar 12”. „Anul acesta ne facem vânzările din piese forjate, din piese de schimb pentru autocamioane şi tractoare, din arbori cotiţi, etc”, ne-a mai declarat sursa citată, precizând că „anul acesta vom încheia probabil cu rezultatele apropiate de cele realizate anul trecut”.
În ultimii doi ani, firma braşoveană a raportat pierderi de peste 41 milioane de lei. Ultimul an în care compania a înregistrat profit a fost în 2009, când anunţa un profit de aproximativ 120.000 de lei. Compania trece printr-o perioadă foarte grea, comenzile scăzând foarte mult, în condiţiile în care armata SUA, unul dintre principalii beneficiari ai societăţii braşovene, închide teatrele de operaţiuni. Compania braşoveană este controlată de societatea Pro Roman SA Braşov, care deţine 91,86% din titlurile uzinei de autocamioane.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK