Cetăţuia, un nou punct de atracţie al Braşovului | Un blog cu și despre...Brașov!

21.08.2011

Cetăţuia, un nou punct de atracţie al Braşovului




Deşi este unul din cele mai reprezentative obiective ale Braşovului, în ultimii 20 de ani
Cetăţuia a fost valorificată doar ca locaţie pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică,fără nici un alt rol din punct de vedere turistic.
La sfârşitul anului trecut Municipalitatea a demarat un proiect amplu de readucere a Cetăţuii în lista obiectivelor care trebuie vizitate în Braşov şi, în acelaşi timp, revenirea acesteia
la rolul de simbol al Braşovului. Într-o primă etapă s-au început lucrările de modernizare a străzilor adiacente acestui obiectiv, pentru a asigura un acces facil turiştilor, şi de toaletare a vegetaţiei crescute necontrolat care ascundeau această fortăreaţă de privirile turiştilor, dar şi de ale braşovenilor.Primarul George Scripcaru a declarat că este necesar ca în perioada următoare să fie demarate lucrări ample, în parteneriat cu societatea comercială care deţine acest obiectiv, de reabilitare a zonei din jurul Cetăţuii, dar şi a construcţiei, exprimându-şi speranţa ca din acest an să putem organiza, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Crăciunul la Cetate.Suprafaţa propusă pentru a fi amenajată este de 22.000 m.p., cu o valoare estimativă de 3 milioane de lei. Se vor executa următoarele lucrări: amenajări alei pietonale cu piatră naturală,consolidare versant cu geogril înierbat, sistem de irigaţii, amenajare a trei puncte de Belvedere,amenajare două zone pentru recreere, amenajări peisagistice, iluminat arhitectural, amenajări locuri de parcare, montat mobilier urban.În ceea ce priveşte lucrările la străzi, acestea au avansat foarte mult, astfel că până la începutul sezonului rece toate străzile din această zonă (str. Colonel Buzoianu, Aleea Lupeni, str. Lupeni, str. Maior Cranţa, str. Dr. Marinescu, str. Cetăţuia, str. Colinei, str. Aninoasa) vor fi modernizate.
S-au executat următoarele lucrări:
- înlocuire şi pozare subterană reţele edilitare (electrica, gaz, apa, fibra optica);
- înlocuire iluminat public, modernizat prin înlocuirea stâlpilor şi corpurilor de iluminat cu un
design ce se încadrează în arhitectura zonei;
- refacerea infrastructurii sistemului rutier;
- refacerea şi reconfigurarea trotuarelor (asfalt şi pavare);
- reamenajarea şi suplimentarea locurilor de parcare;
- consolidarea platformei drumului (ziduri de sprijin);
- refacerea şi amenajarea aleilor pietonale;
- amenajarea şi toaletarea zonelor verzi;
- plantarea unor puieţi (554 buc. din care: scoruşi 50 buc., jneapăn 150 buc., ienupăr 60 buc.,platan 270 buc, tei 24 buc.).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

FACEBOOK