ARENA LICEULUI SPORTIV
O mica bijuterie in felul ei, Arena Sportiva Ion Tiriac ,asta ar fii denumirea ei institutionala, foarte draga inimii mele ,deoarece am facut ciclul 5-8 la Liceul Sportiv, deci atit arena cit si imprejurimile le cunosc bine si le revad cu drag si citeodata cu nostalgie. Imi aduc aminte de fostii colegi , de profesori, de antrenori,frumoase timpuri, oameni deosebiti care m-au marcat , care m-au invatat multe din ceea ce stiu acum, si carora le multumesc pentru tot ceea ce au facut pentru noi. Nu stiu de ce i-au dat numele ION TIRIAC, dupa ce au reconstruit-o dar stiu sigur ca pe vremea cind eram acolo circula o poveste conform careia bunicii lui Ion Tiriac ar fii locuit pe strada Cerbului, practic la citiva pasi de arena,poate de aceea i-au spus ION TIRIAC, poate ca omul de afaceri a "sponsorizat" refacerea arenei. Linga arena se afla inca doua baze sportive Baza Olimpia de linga Bastionul Tesatorilor, si practic nu exista scheian care sa nu fii invatat mersul pe patine pe Olimpia, si nu a cochetat macar o data cu jocul de tenis de cimp. Daca tot am vorbit de domnul ION TIRIAC , nu a fost nici dinsul o exceptie, el fiind prima oara legitimat ca ...."hocheist "la Dinamo. Nimic neobisnuit atunci cind iesi din casa si te "joci" pe un teren de atletism,si ai in imediata vecinatate, Baza Olimpia teren de tenis vara ,patinoar iarna. Va spuneam ca sunt doua baze si asa e, continuind sa urci pe alee gasesti cea de-a doua baza,acolo unde exista un bazin, o sala de fitnes si unde a existat un al doilea patinoar, dar pe care acum l-au dezactivat pentru a construi unul mult mai scump la gara, ce ne mai incurcam noi in traditii in cadrul natural, era mai greu acolo, nu "ieseau "banii la fel , nu era loc de specula imobiliara, si cel mai important nu era terenul in proprietatea "cui trebuia"
Dar sa revenim la Arena Sportiva a liceului Sportiv, asa cum o vedeti astazi, are aproximaticv 5000 de locuri, e intr-un cadru natural extraordinar si a fost si este folosita si azi pentru manifestari sportive dar si culturale.
A fost revendicata si am inteles ca a revenit Liceului Honterus cu obligatia de a pastra profilul sportiv, asa ca nu e de mirare daca veti vedea matricolele celor de la Liceul Honterus prin curtea Liceului Sportiv, sunt deja clase de la Honterus care activeaza aiciAre restaurat acest zid de incinta care in trecut inchidea fortareata Brasovului intre Bastionul Tesatorilor si Poarta Schei, loc de catarare pentru viitori alpinsti(nerecomandabil, si destul de periculos)
Are o pista de zgura in lungime"pe turnanta" de 400 m, loc in care s-au pregatit de-a lungul vremii,multi campionii la toate categoriile de varsta, sportul brasovean, dar si cel national,alimentindu-se cu "produsele" Scolii Sportive"acesta fiindu-i supranumele de-a lungul anilor
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu